Η απάντηση των διδασκόντων του 14ου Δημοτικού για τη γιορτή του Πολυτεχνείου
22-11-2018, 16:19

Την απάντησή του στο πρόσφατο δημοσίευμα του iglyfada, το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ, σχετικά με τον τρόπο που γιόρτασε το 14ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, μας απέστειλε ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου και εμείς σας την παραθέτουμε αυτούσια παρακάτω.

«Με βάση το δημοσίευμα της ιστοσελίδας iglyfada και την αναδημοσίευση της εφημερίδας «Κυριακάτικη Δημοκρατία» o σύλλογος διδασκόντων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας επισημαίνει:

  1. Οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου στα εκπαιδευτικά ιδρύματα πραγματοποιούνται με την ευθύνη του συλλόγου διδασκόντων κάθε σχολικής μονάδας και με την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας.
  2. Η επίσημη πολιτεία και η κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει αποτιμήσει ως τραγικό επίλογο για την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος την ύπαρξη νεκρών.
  3. Η δημοσιογραφική «πένα» της αντίστοιχης ιστοσελίδας και της εφημερίδας όφειλαν να γνωρίζουν ότι στο πλαίσιο της θεατρικής απόδοσης των γεγονότων, ενυπάρχει στο εκπαιδευτικό έργο η διδακτική δυνατότητα να διαμορφωθεί η σκηνική απόδοση.
  4. Κύριο σημείο του άρθρου αποτελεί η ύβρις απέναντι στο σύλλογο διδασκόντων ότι «ζηλοφθονεί τη μεθοδολογία του Ερντογάν».
  5. Χαρακτηριστικό του γράφοντος το άρθρο είναι η ουσία της θέσης του: η αμφισβήτηση της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και των νεκρών της.
  6. Ως σύλλογος διδασκόντων θεωρούμε ότι η αξιακή χρεοκοπία της εποχής μας δεν μπορεί να οδηγεί σε αμφισβήτηση των ιστορικών παρακαταθηκών του λαού μας και της δημοκρατίας.
  7. Την επόμενη φορά ο γράφων ας θυμηθεί πριν δημοσιεύσει σχετικό άρθρο, τη ρήση του Ελευθερίου Βενιζέλου: «Ο κίτρινος τύπος πριονίζει τα θεμέλια της δημοκρατίας».

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας».

Λόγοι δημοσιογραφικής δεοντολογίας επιβάλλουν τη δημοσίευση ολόκληρης της απάντησης που μας απέστειλε ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου. Ωστόσο, οφείλουμε να παρατηρήσουμε ότι ουδεμία ύβρις και ουδεμία αμφισβήτηση των νεκρών του Πολυτεχνείου υπάρχει ούτε κατά διάνοια στο ρεπορτάζ που δημοσίευσε το iglyfada και το οποίο δυστυχώς, καθώς φαίνεται, δεν διάβασε ο Σύλλογος Διδασκόντων.