Μαθητές αναπαρέστησαν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου σε σχολική εκδήλωση
16-11-2018, 16:54

Γιορτάστηκε σήμερα στα σχολεία η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973, με τους μαθητές να προετοιμάζουν και να παρουσιάζουν σε γονείς και σε δασκάλους θεατρικά έργα, σχετικά με τις μέρες εκείνες, παράλληλα με άλλες επετειακές εκδηλώσεις.

Ξεχωρίσαμε ένα συγκεκριμένο περιστατικό, το οποίο έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας, που τίμησε με τη σειρά του την επέτειο. Εκεί, μαθητές της πέμπτης τάξης του δημοτικού πραγματοποίησαν – κατόπιν οδηγιών των δασκάλων τους - στη διάρκεια της γιορτής μία αναπαράσταση των γεγονότων της 17ης Νοεμβρίου του 1973.

Συγκεκριμένα, στη σκηνή που βρίσκεται στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου τοποθετήθηκε μια μικρή καγκελόπορτα, που συμβόλιζε την πύλη του Πολυτεχνείου πάνω στην οποία έπεσε το τανκ όταν εισέβαλε στο χώρο του Πολυτεχνείου. Πίσω από την μικρή καγκελόπορτα, στέκονταν δύο σειρές μαθητών, ενώ κάποιοι έκαναν ότι σκαρφαλώνουν στην πόρτα. Τότε, από τα ηχεία της αίθουσας ακούστηκαν ήχοι πυροβολισμών και οι μαθητές έπεσαν στο έδαφος, αναπαριστώντας ότι είχαν πέσει νεκροί από τα πυρά. Στη συνέχεια, μια συμμαθήτριά τους περνούσε πάνω από τα «πτώματα» και άφηνε από ένα τριαντάφυλλο. Ένα περιστατικό, πάντως, που δημιούργησε ένα κλίμα αμηχανίας σε αρκετούς γονείς και σχολιάστηκε έντονα.