Τρόφιμα σε άπορους διένειμε ο Δήμος Γλυφάδας
02-05-2019, 18:02

Περίπου 15 τόνους από τρόφιμα, αλλά και λαμπάδες και άλλα δώρα μοίρασε ο Δήμος Γλυφάδας στους άπορους και φτωχούς συμπολίτες μας, για τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Η διανομή των τροφίμων πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη, 18 Απριλίου ως και τη Μεγάλη Τετάρτη, 24 Απριλίου, από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Γλυφάδας, στους ωφελούμενους των κοινωνικών δομών.

Ειδικότερα, στο Δήμο Γλυφάδας λειτουργεί ένα δίκτυο κοινωνικών δομών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό μαγειρείο (συσσίτιο) και κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο. Στις δομές αυτές είναι εγγεγραμμένες συνολικά 600 οικογένειες που αριθμούν περίπου 1400 μέλη. Πρόκειται κυρίως για συμπολίτες μας που λόγω της οικονομικής κρίσης βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Γλυφάδας μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου, διένειμε στους δικαιούχους πολίτες τα ακόλουθα:

 

1384 κιλά κρέας (αρνί & κατσίκι)

100 κοτόπουλα

1563 πακέτα ζυμαρικά

1523 κουτιά γάλα

1047 τεμάχια όσπρια (φασόλια, φακές)

676 λίτρα ελαιόλαδο

984 τεμάχια ρύζι

847 τεμάχια τοματοχυμό

612 κουτιά πουρέ

612 τεμάχια ζάχαρη

612 τεμάχια αλεύρι

400 σοκολατένια αυγά

281 πακέτα μπισκότα

268 τεμάχια δημητριακά

250 τσουρέκια

2400 βαμμένα κόκκινα αυγά

300 λαμπάδες

 

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ευχαρίστησε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που συνεισέφεραν ώστε να συγκεντρωθούν τα αγαθά που διανεμήθηκαν για μια ακόμα χρονιά, καθώς και τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές του Δήμου για την εξαιρετική δουλειά τους. «Έχουμε ενισχύσει τα τελευταία χρόνια το δίκτυο κοινωνικών δομών του Δήμου μας και με μέσα και με προσωπικό, έτσι ώστε να απλώσουμε το ισχυρότερο δυνατό δίχτυ προστασίας για τους πολίτες που το έχουν ανάγκη. Με τη βοήθεια και τον συμπολιτών μας, κανένας συνάνθρωπός μας δεν έμεινε χωρίς τα απαραίτητα αγαθά τις άγιες ημέρες που πέρασαν», τόνισε ο κ. Παπανικολάου.

«Η προώθηση της κοινωνικής συνοχής, η καταπολέμηση της φτώχειας και η εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού αποτελούν βασικές προτεραιότητες για την άσκηση και την εφαρμογή της κοινωνικής πολιτικής στο Δήμο μας τα τελευταία χρόνια. Μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου, επιχειρούμε να ανακουφίσουμε τους ασθενέστερους οικονομικά συμπολίτες μας, με την κάλυψη των πρωτογενών τους αναγκών σε τρόφιμα», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, Ορέστης Τσάγκλας.

Οι σύλλογοι και οι επιχειρήσεις που προσέφεραν φέτος το Πάσχα προϊόντα στο δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο Γλυφάδας είναι οι ακόλουθοι:

 

Minerva Marine Inc

Marine Trust LTD

Όμιλος Επιχειρήσεων Παπαθεοχάρη

Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης

Σούπερ Μάρκετ Α-Β Βασιλόπουλος

Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ

Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί Γλυφάδας

Ε. Ι. Παπαδόπουλος ΑΕ

DSAM Συμβουλευτική ΑΕ

Μύλοι Λούλη

Μέγα ΑΕ

Χριστιανική Ένωση Νεανίδων (ΧΕΝ) Γλυφάδας

Frezyderm ΑΒΕΕ

Φούρνος Ρενιέρης

Fresh Patisserie

FXCM Hellas

Marks and Spencer

Ζαχαροπλαστεία Κοσμικόν

Ζαχαράκης Παραδοσιακό Εργαστήριο Ζύμης

George's Steak House