350 νέους υπολογιστές διέθεσε ο Δήμος Γλυφάδας στα σχολεία της πόλης
24-04-2019, 20:08

Ολοκληρώθηκε η διάθεση από το Δήμο Γλυφάδας 350 ολοκαίνουργιων ηλεκτρονικών υπολογιστών, τελευταίας γενιάς, στα δημόσια σχολεία της πόλης. «Όλα αυτά τα χρόνια δεν σταματήσαμε ούτε λεπτό να αγωνιζόμαστε για τα σχολεία μας με όλους τους τρόπους. Σήμερα πλέον, με μεγάλη χαρά, παραδίδουμε στα σχολεία μας και στα παιδιά μας 350 σύγχρονους υπολογιστές - με βάση τα αιτήματα και τις ανάγκες που έχουμε καταγράψει σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια - για να αντικατασταθούν οι παλιοί υπολογιστές (πολλοί άνω της 20ετίας!) και να προστεθούν νέοι εκεί που δεν υπάρχουν», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της παράδοσης των υπολογιστών ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου. 

Συγκεκριμένα, οι υπολογιστές διανεμήθηκαν από τη δημοτική αρχή για να εξοπλίσουν τα εργαστήρια πληροφορικής των σχολείων και συνολικά τις ανάγκες των σχολικών μονάδων, με τη βαρύτητα να δίνεται κυρίως στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, όπου η χρήση υπολογιστή λόγω και των αντίστοιχων μαθημάτων είναι πιο επιτακτική.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Γλυφάδας μετά από διεθνή διαγωνισμό και παράλληλα με την κάλυψη των δικών του αναγκών, κατόρθωσε μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια να εξασφαλίσει ότι οι υπολογιστές αυτοί θα αποκτηθούν και θα τεθούν στη διάθεση των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Είναι ένας κρίκος σε μία σειρά πρωτοβουλιών που πήρε τα τελευταία χρόνια ο Δήμος με επίκεντρο τους μαθητές και την εκπαίδευση, όπως η αναβάθμιση των σχολικών μονάδων και η κάλυψη των περισσοτέρων αναγκών των σχολείων για διαδραστικούς πίνακες, προτζέκτορες και άλλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Γλυφάδας, Ορέστης Τσάγκλας, τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η δημοτική μας αρχή προέβη σε διεθνή διαγωνισμό, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα δημόσια σχολεία της Γλυφάδας, οι οποίοι, σε πολλές περιπτώσεις, ήταν άνω της 20ετίας. Στόχος μας είναι πάντα η προώθηση και η διευκόλυνση της ψηφιακής μάθησης στην εποχή της πληροφορίας που διανύουμε». Η τέως Αντιδήμαρχος Παιδείας και δημοτική σύμβουλος Γλυφάδας, Νατάσσα Αργυροπούλου δήλωσε πως «κανένας μαθητής και καμία μαθήτρια δεν πρέπει να μένει πίσω στις ψηφιακές εξελίξεις που τρέχουν με τεράστια ταχύτητα. Είμαστε υπερήφανοι γιατί κάναμε για τα σχολεία και για τα παιδιά το καλύτερο δυνατό που θα μπορούσε να κάνει μια δημοτική αρχή, μέσα μάλιστα σε συνθήκες κρίσης.»

Τα σχολεία στα οποία διένειμε τους καινούργιους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ο Δήμος Γλυφάδας είναι τα εξής:

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

1ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

2ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

3ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

4ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

5ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

6ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

7ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας (Παράρτημα και στο 11ο Δημοτικό)

8ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

9ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

10ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

11ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

12ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

13ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

15ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

16ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

17ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

18ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

19ο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

Παπαδάκειο Νηπιαγωγείο Γλυφάδας

 

ΔΗΜΟΤΙΚΑ

1ο Δημοτικό Γλυφάδας

2ο Δημοτικό Γλυφάδας

3ο Δημοτικό Γλυφάδας

4ο Δημοτικό Γλυφάδας

5ο Δημοτικό Γλυφάδας

6ο Δημοτικό Γλυφάδας

7ο Δημοτικό Γλυφάδας

8ο Δημοτικό Γλυφάδας

9ο Δημοτικό Γλυφάδας

10ο Δημοτικό Γλυφάδας

11ο Δημοτικό Γλυφάδας

12ο Δημοτικό Γλυφάδας

13ο Δημοτικό Γλυφάδας

14ο Δημοτικό Γλυφάδας

16ο Δημοτικό Γλυφάδας

 

ΓΥΜΝΑΣΙΑ

1ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

2ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

4ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

5ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

6ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

7ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

8ο Γυμνάσιο Γλυφάδας

 

ΛΥΚΕΙΑ

1ο Λύκειο Γλυφάδας

2ο Λύκειο Γλυφάδας

3ο Λύκειο Γλυφάδας

4ο Λύκειο Γλυφάδας

5ο Λύκειο Γλυφάδας

6ο Λύκειο Γλυφάδας

1ο ΕΠΑ.Λ. Γλυφάδας