Μικρές «Ντίσνεϊλαντ» σε κάθε γειτονιά της Γλυφάδας
23-04-2019, 17:25

Συνεχίζεται αδιάκοπα το έργο που επιτελεί η δημοτική αρχή Γλυφάδας με την ανάπλαση όλων των παιδικών χαρών της πόλης, που παραδίδονται η μία καλύτερη από την άλλη!

Ο Δήμος εγκαινίασε πρόσφατα μία ακόμα νέα παιδική χαρά, πίσω από το δημοτικό κλειστό κολυμβητήριο (Κύπρου & Πανδώρας). Η δημοτική αρχή κατασκεύασε και παρέδωσε στους πολίτες μια σύγχρονη, ασφαλή και ποιοτική παιδική χαρά, με πρωτότυπα παιχνίδια – συμπεριλαμβανομένων και παιχνιδιών για τα ΑμεΑ – νέα δέντρα, καινούργια φωτιστικά με λάμπες LED τελευταίας γενιάς, χλοοτάπητα υψηλών προδιαγραφών κι ένα μεγάλο παιχνίδι-καράβι στο κέντρο του παιδότοπου. Παράλληλα, έγινε ευρεία ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και μαζί με το νέο δημοτικό χώρο στάθμευσης (επί της Πανδώρας) που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, άλλαξε όψη όλη η γειτονιά.

Μία ακόμη δημοτική παιδική χαρά διεθνών προδιαγραφών παραδόθηκε λίγο νωρίτερα, στη διασταύρωση των οδών Ηφαίστου και Αρετής. Πρόκειται για ένα πάρκο αναψυχής για μικρούς και μεγάλους, το οποίο περιλαμβάνει πρωτότυπα και ασφαλή παιχνίδια, ειδικό χλοοτάπητα, νέα δέντρα, καινούργια καθιστικά, φωτιστικά με οικολογικούς λαμπτήρες και πολλά ακόμα, σε μία μέχρι πρότινος εγκαταλειμμένη περιοχή.

Ταυτόχρονα σχεδόν με τον παιδότοπο αυτό, η πόλη μας απέκτησε μία ολοκαίνουργια παιδική χαρά για πρώτη φορά στο παραλιακό της μέτωπο. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Γλυφάδας ολοκλήρωσε την κατασκευή μιας σύγχρονης, ασφαλούς και ποιοτικής παιδικής χαράς στην 3η παραλία (στο ύψος του πρώην Καταράλα) και την παρέδωσε στο κοινό. Μέσα και γύρω από τον παιδότοπο φυτεύτηκαν νέα δέντρα, τοποθετήθηκαν καινούργια φωτιστικά με λάμπες LED τελευταίας γενιάς, ενώ στο κέντρο δεσπόζει ένα μεγάλο παιχνίδι-καράβι.

Ένα επίσης μεγάλο έργο του Δήμου Γλυφάδας είναι η πρόσφατη ανάπλαση της πλατείας του Αγίου Παύλου. Μια ολόκληρη γειτονιά άλλαξε όψη, καθώς πέρα από τη ριζική ανακαίνιση ολόκληρου του οικοδομικού τετραγώνου γύρω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου στην Άνω Γλυφάδα (Αγίου Παύλου – Μυστρά – Κυνουρίας – Αρκαδίας) δημιουργήθηκε και ένας σύγχρονος παιδότοπος, με πρωτότυπα παιχνίδια. Παράλληλα, μεγάλωσε και εκ νέου ο αύλειος χώρος του Ιερού Ναού, αναμορφώθηκαν οι γύρω χώροι, τοποθετήθηκαν καθιστικά, καινούργια υπαίθρια όργανα γυμναστικής και νέα φώτα LED τελευταίας γενιάς και έγινε πλήθος ακόμα παρεμβάσεων.