Σπουδαία διεθνής αναγνώριση για τη Γλυφάδα
20-04-2019, 16:10

Μία άκρως τιμητική διάκριση κέρδισε ο Δήμος Γλυφάδας, καθώς το άρθρο του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου φιλοξενείται στη φετινή Παγκόσμια Ετήσια Έκθεση του Οργανισμού που απονέμει τις γαλάζιες σημαίες και μάλιστα, σε περίοπτη θέση.

Σημειώνεται πως κάθε χρόνο το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (FEE) δημοσιεύει την ετήσια έκθεσή του και παραχωρεί το κύριο άρθρο της σε Δήμαρχο ενός από τους Δήμους διεθνώς που βραβεύτηκε με γαλάζια σημαία.

Φέτος, η τιμή αυτή έγινε στη Γλυφάδα και ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, με άρθρο του αναφέρεται στο έργο που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια επί θητείας του στην παραλία της Γλυφάδας και όχι μόνο και το οποίο έχει αποφέρει διαδοχικές διακρίσεις σε διεθνές, πλέον επίπεδο.

Ο κ. Παπανικολάου αναφερόμενος σε αυτήν τη σπουδαία διάκριση, σχολίασε ότι από το Σεπτέμβριο του 2014 η Δημοτική Αρχή Γλυφάδας κατάφερε τον ευπρεπισμό και το νοικοκύρεμα της παραλίας με πληθώρα ενεργειών, όπως το γκρέμισμα των αυθαιρεσιών, η ανακαίνιση της 1ης και της 3ης μαρίνας, η κατασκευή παιδικής χαράς για πρώτη φορά, την τοποθέτηση του Seatrac για ΑμεΑ με ρεκόρ χρήσεων πανελλαδικά στην τελευταία τριετία, καθώς και τη δενδροφύτευση, με αποτέλεσμα να βραβευτεί η παραλία της πόλης με τρεις γαλάζιες σημαίες πέρυσι.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Γλυφάδας συνέχισε αναφερόμενος στο παρόν και στο μέλλον, τονίζοντας πως αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η κατεδάφιση μιας ακόμα αυθαίρετης κατασκευής στην 1η μαρίνα, ενώ δήλωσε σίγουρος πως μετά το μεγάλο αγώνα που έδωσε ο Δήμος Γλυφάδας και κατοχύρωσε από την ΕΤΑΔ την παραλία σε αντίθεση με πολλές άλλες εκτάσεις στην Ελλάδα, θα τεθεί ένα φιλόδοξο σχέδιο της δημοτικής αρχής σε εφαρμογή και θα δημιουργηθούν νέοι πεζόδρομοι, ποδηλατόδρομοι, χώροι άθλησης και αναψυχής, παιδότοποι, δενδροφυτεύσεις και άλλες παρεμβάσεις, που θα κάνουν το παραλιακό μέτωπο της Γλυφάδας αντάξιο των προσδοκιών των δημοτών.