Έξυπνη πόλη η Γλυφάδα
19-04-2019, 12:45

Με το βραβείο της «έξυπνης πόλης» τιμήθηκε πρόσφατα ο Δήμος Γλυφάδας στα «Bravo Awards». «Η "έξυπνη πόλη" δεν είναι απλά ένα σύνθημα: Σημαίνει ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών. Σημαίνει εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων. Σημαίνει θεαματικά καλύτερη ροή εργασιών, που οδηγούν σε μια καλύτερη και πιο λειτουργική πόλη», δήλωσε μετά την παραλαβή του βραβείου ο Γιώργος Παπανικολάου.

«Στη Γλυφάδα είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη βράβευσή μας στα "Bravo Awards", σε μια υπέροχη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, ως "έξυπνη πόλη". Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε στον ίδιο εντατικό ρυθμό, για να βελτιώνουμε κάθε μέρα τις υπηρεσίες που παρέχουμε σε κάθε πολίτη», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος της Γλυφάδας.

Στο Δήμο Γλυφάδας έχουν εισαχθεί την τελευταία τετραετία μία σειρά καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών με στόχο της βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τους πολίτες, αλλά και την αναβάθμιση της εσωτερικής λειτουργίας. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το σύγχρονο σύστημα ηλεκτρονικής παραλαβής και διαχείρισης αιτημάτων πολιτών, το «Fix My City», με ταυτόχρονη δημιουργία της τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης, το πενταψήφιο νούμερο 15464. Η εφαρμογή (application) «Γλυφάδα - Fix My City», δηλαδή «Διορθώνω την Πόλη μου», είναι διαθέσιμη δωρεάν σε όλους, τόσο μέσω «έξυπνου» κινητού τηλεφώνου, όσο και μέσω υπολογιστή (glyfada.fixmycity.today). Μέσω αυτής της εύχρηστης εφαρμογής, κάθε δημότης ή κάτοικος της Γλυφάδας μπορεί εύκολα και γρήγορα να δηλώσει μία βλάβη που αφορά σε θέματα αρμοδιότητας του Δήμου. Για παράδειγμα: καμένα φώτα, λακκούβες, σπασμένα πεζοδρόμια, εγκαταλελειμμένα οχήματα. Έτσι, οι υπηρεσίες του Δήμου ενημερώνονται αμέσως για το σχετικό πρόβλημα, γνωρίζουν που έχει σημειωθεί αυτό και κινούν τις απαραίτητες διαδικασίες για την επίλυσή του. Ο πολίτης, μάλιστα, μπορεί να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο την εξέλιξη αποκατάστασης της βλάβης.