Πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας Αντωνίου
17-04-2019, 19:30

Παρουσία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα η τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, Αντωνίου, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας.

Το «παρών» έδωσε πλήθος κόσμου, κλήρου και λαού, που έσπευσαν να υποδεχτούν τον δεύτερο Μητροπολίτη στην ιστορία της Μητρόπολης Γλυφάδας, μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, Χάρης Θεοχάρης, ο υποψήφιος βουλευτής Τάσος Γαϊτάνης κ.ά.

Στην πορεία του σεβασμιωτάτου στη ζωή της Εκκλησίας και στη διακονία του που είναι «διακριτές και ουσιαστικές», αναφέρθηκε στον λόγο του ως τοποτηρητή της Μητρόπολης ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και επισήμανε ότι ο Θεός τον προίκισε με τάλαντα που είχε όμως τη δυνατότητα να τα καλλιεργήσει και να τα επαυξήσει για το κοινό καλό.

Αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στη σύνεση, τη σοφία και την ταπείνωσή του, αλλά και στην αγαστή συνεργασία του με την ομάδα των μητροπολιτών που ασχολούνται με τα οικονομικά της Εκκλησίας, από τη θέση του γενικού διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου τοποθετήθηκε το 2011.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, είπε, μεταξύ άλλων: «Αποτελεί τιμή για την πόλη μας, τη Γλυφάδα, που υποδεχόμαστε το νέο Μητροπολίτη μας. Είμαι σίγουρος πως θα φανεί αντάξιος των προκατόχων του και θέλω να ξέρει πως εμείς θα είμαστε στο πλευρό του σε οτιδήποτε χρειαστεί».

Κατά τον Ενθρονιστήριο λόγο του ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας ανέφερε πως η διακονία του θα κινηθεί σε πέντε βασικούς άξονες:

«1. Διαφύλαξις της Ορθοδόξου πίστεως.

  1. Πιστότητα στην Ορθόδοξη Εκκλησία, και υπακοή στον συνοδικό θεσμό της Εκκλησίας
  2. Διδασκαλία με θεολογικό λόγο, σοβαρό και σύγχρονο, όχι λαϊκίστικο, που αποβλέπει σε εξωτερικές εντυπώσεις, ούτε με φανατισμούς και απολυτοποιήσεις ορισμένων πλευρών.
  3. Αγάπη και στήριξις των Συμπρεσβυτέρων μου, εφ’ όσον βεβαίως και εκείνοι αγωνίζονται τον καλόν αγώνα της πίστεως.
  4. Αξιοποίησις των χαρισμάτων των λαϊκών μελών του Σώματος του Χριστού και ενεργοποίησίς τους στην εκκλησιαστική μας Κοινότητα»