Συνολικά 92 ακίνητα στη Γλυφάδα σε πλατφόρμα πλειστηριασμών
12-04-2019, 20:10

Συνολικά 92 ακίνητα στην περιοχή της Γλυφάδας μπορεί να βρει κανείς σε πλατφόρμα πλειστηριασμών που είναι στον «αέρα» εδώ και λίγες ημέρες και που δημιούργησαν τράπεζες.

Ο λόγος για την πλατφόρμα www.landea.gr που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στην πλατφόρμα eauction.gr των συμβολαιογράφων, βελτιώνοντας το τελικό αποτέλεσμα της διενέργειας των πλειστηριασμών. Παρέχει στον ενδιαφερόμενο πλήρη στοιχεία και εικόνα των πλειστηριαζόμενων ακινήτων, τα οποία έχουν αναγγελθεί στην πλατφόρμα eauction, δίνοντάς του τη δυνατότητα επιλογής ανά είδος ακινήτου (κατοικίες, επαγγελματικοί χώροι, γη, πάρκινγκ) και περιοχή. 

Μπαίνοντας στο site: landea.gr, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει το ακίνητο και την περιοχή που τον ενδιαφέρει και να δει φωτογραφία του ακινήτου με πλήρη στοιχεία αυτού (εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι, στοιχεία για το έτος κατασκευής και άλλα δεδομένα του ακινήτου). Η περιγραφή του ακινήτου συνοδεύεται από χάρτη για την ακριβή τοποθεσία του και πληροφορίες για την ημερομηνία διεξαγωγής του πλειστηριασμού, την τιμή πρώτης προσφοράς, τα ακίνητα του ίδιου πλειστηριασμού αλλά και άλλα προτεινόμενα ακίνητα. Πατώντας την επιλογή "Θέλω να συμμετέχω", ο ενδιαφερόμενος παραπέμπεται στην πλατφόρμα eauction.gr, λαμβάνοντας αναλυτική πληροφόρηση για όλα τα στοιχεία του πλειστηριασμού του ακινήτου ώστε να προχωρήσει στην εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στη διενέργεια του πλειστηριασμού.

Ενδεικτικά, στο landea.gr βάζοντας κανείς στην αναζήτηση της τοποθεσίας την περιοχή Γλυφάδα, στις τρεις πρώτες θέσεις εμφανίζονται ένα διαμέρισμα 3ου ορόφου στην οδό Μικράς Ασίας, με τιμή εκκίνησης τα 196.354 ευρώ, μία μεζονέτα στην οδό Αγίου Νεκταρίου με τιμή εκκίνησης τα 285.898 ευρώ και μία αποθήκη στην οδό Αλκιβιάδου με τιμή εκκίνησης τα 12.294 ευρώ.

Η νεοσύστατη πλατφόρμα πλειστηριασμών των τραπεζών θα μπορεί, έχοντας διαπιστώσει το ενδιαφέρον του υποψηφίου αγοραστή για συγκεκριμένο τύπο ακινήτου και περιοχή, το οποίο όμως δεν είναι διαθέσιμο στην παρούσα φάση, να ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο μέσω μηνύματος όταν υπάρξει σχετικό ακίνητο προς πλειστηριασμό. 

Η δημιουργία της πλατφόρμας των τραπεζών αποτελούσε ζητούμενο και από πλευράς "θεσμών", καθώς είχε διαπιστωθεί η ανάγκη να βελτιωθεί το εργαλείο των πλειστηριασμών, και συγκεκριμένα το μέσον των πλειστηριασμών (η ηλεκτρονική πλατφόρμα eauction.gr) για την προώθηση του προϊόντος των τραπεζών (ακίνητα – εξασφαλίσεις δανείων). Το πρόβλημα είχε εντοπιστεί στην αδυναμία προσέλκυσης τρίτων επενδυτών ελλείψει πληρότητας στοιχείων για τα δημοπρατηθέντα ακίνητα, με αποτέλεσμα τα ακίνητα των πλειστηριασμών να καταλήγουν νομοτελειακά, κατά συντριπτική πλειοψηφία, στις ίδιες τις τράπεζες.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε συνολικά τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό και κατόπιν επιλογής αναζήτησης στη Γλυφάδα: https://www.landea.gr/Property/Listing.