Το Ark στη Γλυφάδα μεταξύ των κορυφαίων εστιατορίων για το 2019
03-04-2019, 17:10

Η τελετή απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας για το 2019 του περιοδικού «Αθηνόραμα» πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, σε μια βραδιά όπου αποθεώθηκαν οι ελληνικές γευστικές δημιουργίες. Φέτος απονεμήθηκαν συνολικά 65 βραβεία σε εστιατόρια όλης της Ελλάδας τα οποία συγκέντρωσαν, από την γευσιγνωστική ομάδα του Αθηνοράματος και του Alpha Guide, βαθμολογία από 14/20 έως και 16/20 ενώ τα βραβευμένα εστιατόρια είναι δέκα περισσότερα σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Οπως αναφέρει το Αθηνόραμα φέτος, είναι η δεύτερη χρονιά της «ανεξαρτητοποίησης» του θεσμού, μιας και μέχρι το 2017 η απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας γίνονταν στο πλαίσιο των Χρυσών Σκούφων. Από πέρυσι η ελληνική κουζίνα δεν έχει μόνο τη δική της τελετή απονομής για να τιμηθούν οι καλύτεροι εκφραστές της εθνικής μας γαστρονομίας, αλλά απέκτησε και μόνιμη έδρα, στην πιο ιδιαίτερη γαστρονομικά πόλη της Ελλάδας, τη Θεσσαλονίκη.

Τις πρωτιές στην Αθήνα σημείωσαν τα παρακάτω εστιατόρια:

Πρώτο το Varoulko Seaside με 16/20 και ακολουθούν με

15,5/20 Tudor Hall στο Σύνταγμα και με

15/20 Aleria στο Μεταξουργείο.

Ακόμη, στην Αθήνα, τρία εστιατόρια βραβεύτηκαν με 14,5/20:

Milos στο Hilton

Παπαϊωάννου στον Πειραιά,

Τηλέμαχος Athens στην Πανεπιστημίου και ακολουθούν με 14/20:

Αθήρι στον Κεραμεικό,

Ark στην Γλυφάδα,

Artisanal Lounge & Gardens στην Κηφισιά,

Βασίλαινας στα Ιλίσια,

The Zillers στην Μητροπόλεως,

Κρητικός στην Παλλήνη.

Για να απονεμηθούν τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, η γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος χρειάστηκε να διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα και ναυτικά μίλια σε όλη την επικράτεια, δοκιμάζοντας και βαθμολογώντας χιλιάδες πιάτα σε εστιατόρια και ταβέρνες από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από το Ιόνιο μέχρι το Καστελόριζο.