Προσφυγή στο υπουργείο Παιδείας κατά της εκλογής του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας από το Δήμαρχο 3Β
03-04-2019, 15:58

Στο υπουργείο Παιδείας προσφεύγει ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ενώ δηλώνει αποφασισμένος να φτάσει μέχρι και το Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρώσει την υποψηφιότητα του εκλεγμένου πλέον νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας.

Η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι θα ήταν μια υπόθεση για γερά νεύρα…Τι κι αν η υποψηφιότητα του Επισκόπου Σαλώνων για τη θέση του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας είχε τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου; Ως διαχειριστής της εκκλησιαστικής περιουσίας (Γενικός Διευθυντής της ΕΚΥΟ) από το 2012, ο π. Αντώνιος είναι και γνωστός και γνώστης της ευρύτερης περιοχής… Και μπορεί για τον Αρχιεπίσκοπο η άριστη γνώση του περί της εκκλησιαστικής περιουσίας, να τον κατέστησε τον πλέον κατάλληλο πρόσωπο για να χειριστεί ζητήματα υψηλού οικονομικού ενδιαφέροντος όπως τα… «φιλέτα της Βουλιαγμένης», όμως οι Δήμαρχοι της περιοχής έχουν αντίθετη άποψη.

Ο κ. Κωνσταντέλλος σε συνέντευξη που παραχώρησε ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Ως ενορίτης και όχι ως Δήμαρχος ζητώ με υπόμνημά μου από το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο αυτή τη στιγμή επεξεργάζεται το Προεδρικό Διάταγμα για την τοποθέτηση του νέου Μητροπολίτη, να γίνει έλεγχος νομιμότητας της υποψηφιότητας του Επισκόπου Σαλώνων. Ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος δεν είχε τη δυνατότητα να συμπεριληφθεί στους εκλογικούς καταλόγους. Πρόκειται για μια επικίνδυνη για την περιοχή εξέλιξη την οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε».