Φυσικό αέριο εύκολα και παντού από το Δήμο Γλυφάδας
29-03-2019, 20:00

Ο Δήμος Γλυφάδας με ανακοίνωσή του ενημερώνει πως μετά την πρωτοβουλία που ανέλαβε να δρομολογηθεί η κάλυψη φυσικού αερίου στην πόλη με τον καλύτερο και ταχύτερο δυνατό τρόπο, πλέον, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί εύκολα και γρήγορα να συμπληρώνει τη σχετική αίτηση για την απόκτηση φυσικού αερίου στο Δημαρχείο της πόλης.

Η ανακοίνωση αναφέρει, χαρακτηριστικά, τα εξής: «Το φυσικό αέριο πρέπει να φτάσει παντού στη Γλυφάδα, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι – και για λόγους εξοικονόμησης δαπανών για κάθε νοικοκυριό και για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος. Παρά τις επεκτάσεις που έχουν γίνει, υπάρχει ακόμα δρόμος για την πλήρη κάλυψη όλης της πόλης με φυσικό αέριο.

Επανειλημμένως έχει τεθεί από το Δήμο Γλυφάδας το ζήτημα των επεκτάσεων και η ανταπόκριση της Εταιρείας Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής) είναι θετική. Σε συνέχεια των επαναλαμβανόμενων διαβουλεύσεων που έχουν προηγηθεί, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου συναντήθηκε στα γραφεία της ΕΔΑ Αττικής στη Λυκόβρυση με το Γενικό Διευθυντή της εταιρείας Δημήτριο Παπακώστα, τον Τεχνικό Διευθυντή Χρήστο Σκουλίδα και το Διευθυντή Ανάπτυξης Υποδομών Γιάννη Ντρούκα. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να απευθύνουν γενική πρόσκληση σε όλους τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της Γλυφάδας για σύνδεση με το φυσικό αέριο. Στη συνέχεια, όταν οργανωμένα θα προχωρήσουν οι συνδέσεις, θα γίνει ξεχωριστή ενημέρωση ανά περιοχή.

Ο Δήμος Γλυφάδας αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να δρομολογηθεί η κάλυψη με τον καλύτερο και ταχύτερο δυνατό τρόπο: Κατά πρώτον, αναλαμβάνει σημαντικό μέρος του κόστους της επέκτασης, μέσω της σύνδεσης όλων των σχολικών μονάδων και των αθλητικών εγκαταστάσεων με το δίκτυο φυσικού αερίου. Έτσι, θα επωφεληθούν και οι περίοικοι σε κάθε γειτονιά γύρω από τα σχολεία και τις αθλητικές εγκαταστάσεις από τις επεκτάσεις του δικτύου – ιδίως στην Τερψιθέα και την Αιξωνή όπου η ανάγκη είναι μεγάλη. Δεν θα χρειάζεται δηλαδή να επιβαρύνεται δυσανάλογα κάθε γειτονιά για την επέκταση για την οποία έχει ήδη μεριμνήσει ο Δήμος.

Κατά δεύτερον, ο Δήμος προχωρά σε μια οργανωμένη προσπάθεια με την ΕΔΑ Αττικής, ώστε να γίνονται συντονισμένες τεχνικές παρεμβάσεις σε κάθε περιοχή και να μην γεμίζουν οι δρόμοι τρύπες και μπαλώματα από τις απανωτές εργασίες. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο αν έχουν συγκεντρωθεί τα αιτήματα των πολιτών.

Σε συνεργασία με την ΕΔΑ Αττικής, ο Δήμος Γλυφάδας απευθύνει αίτημα εκδήλωσης ενδιαφέροντος σε κάθε κάτοικο και σε κάθε επιχείρηση της πόλης που επιθυμεί να συνδεθεί με το δίκτυο του φυσικού αερίου. Ξεκινά έτσι μια κοινή προσπάθεια για να καλυφθεί σύντομα όλη η Γλυφάδα με το δίκτυο φυσικού αερίου. Το σημαντικότερο: κάθε ενδιαφερόμενος δεν θα χρειάζεται να πηγαίνει στη Λυκόβρυση, στην έδρα δηλαδή της εταιρείας όπου πήγαινε μέχρι σήμερα, αλλά θα μπορεί να συμπληρώνει στο Δημαρχείο Γλυφάδας την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία δεν είναι δεσμευτική.

Επίσης, στο Δημαρχείο θα μπορεί μελλοντικά να υπογράφει τη σχετική σύμβαση με την ΕΔΑ Αττικής, σε χώρο που θα παραχωρηθεί στην εταιρεία από το Δήμο προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες πηγαίνοντας στη Λυκόβρυση.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει τη σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τη Δευτέρα, 1η Απριλίου και κάθε μέρα, στο Δημαρχείο Γλυφάδας (Άλσους 15, ισόγειο), για να ομαδοποιούνται τα αιτήματα, να γίνεται σωστή οργάνωση και ορθή διαχείριση ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι καθυστερήσεις στις συνδέσεις. Ο Δήμος Γλυφάδας θα διαβιβάζει τα αιτήματα στην ΕΔΑ Αττικής και οι εκπρόσωποι της εταιρείας θα επικοινωνούν στη συνέχεια με τους ενδιαφερομένους.

Ο στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι διπλός: Ο πρώτος, να φτάσει το φυσικό αέριο παντού και γρήγορα, σε κάθε γειτονιά της Γλυφάδας, αυξάνοντας έτσι το ποσοστό διείσδυσης του φυσικού αερίου στο Δήμο με όσο το δυνατόν πιο οικονομικό τρόπο και αποδοτικό τρόπο. Ο δεύτερος, να μην γεμίζουν μπαλώματα οι δρόμοι από τις διανοίξεις για τα έργα με τους αγωγούς.

Επισυνάπτεται το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος το οποίο μπορεί όποιος επιθυμεί να προσκομίζει στο Δημαρχείο Γλυφάδας (εργάσιμες ημέρες και ώρες)».