Η εκδήλωση του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας για την 25η Μαρτίου
26-03-2019, 20:20

Τίμησε την εθνική και θρησκευτική εορτή της «25η Μαρτίου 1821» με την εξαιρετική εκδήλωση: «Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου;»,  το 3ο Γυμνάσιο Γλυφάδας, η οποία παρουσιάστηκε στο πρόσφατα ανακαινισμένο δημοτικό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη».

Η εμπνευσμένη δομή, οργάνωση και η απόδοση του μηνύματος καθήλωσε το ακροατήριο των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων που φανέρωσαν την επιδοκιμασία τους με ζωντανό και παρατεταμένο χειροκρότημα!

Η μαθήτρια του Γυμνασίου Κατερίνα επέστρεψε στο σπίτι της από μια κουραστική ημέρα και είχε έναν διάλογο με την μητέρα της για την 25η Μαρτίου. Η μαθήτρια απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις της μητέρας της χωρίς ενδιαφέρον. Όταν πήγε να καθίσει στο δωμάτιο της για να διαβάσει το αγαπημένο της βιβλίο την επισκέφτηκαν πολλοί θαυμαστοί ήρωες από την επανάσταση του 1821. Οι ήρωες της εξήγησαν την διαδικασία για την οργάνωση της επανάστασης καθώς και τον αγώνα που έδωσαν όλοι οι επαναστάτες. Το μήνυμα που ήθελε να περάσει αυτή η καταπληκτική παράσταση ήταν ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε να τιμούμε στην την Εθνική Παλιγγενεσία.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το «Υπερμάχω» και ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο, όπου συμμετείχαν όλοι οι παρευρισκόμενοι!

Την εορτή επιμελήθηκαν οι καθηγητές Ζαφειρία Παπαδημητρίου και Ισίδωρος Γλαβάς, την χορωδία συντόνισε η καθηγήτρια Βασιλική Σάββα και τους χορούς δίδαξε η καθηγήτρια Χρύσα Γεωργακάκη.