Καινούργια φανάρια τοποθετεί ο Δήμος Γλυφάδας
06-03-2019, 19:50

Καινούργια φανάρια τοποθετεί σε νευραλγικά και πολυσύχναστα σημεία της πόλης ο Δήμος Γλυφάδας, προκειμένου οι διερχόμενοι οδηγοί και πεζοί να έχουν την όσο το δυνατό μεγαλύτερη ασφάλεια και η Γλυφάδα να γίνει ακόμα πιο φιλική και λειτουργική για τους πολίτες της.

Η αρχή έγινε από τη διασταύρωση των οδών Αγίου Νικολάου και Ζέππου και όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου: «Λειτουργούν από σήμερα τα φανάρια στη διασταύρωση των οδών Ζέππου και Αγίου Νικολάου. Για να βάλεις σε ένα σημείο της πόλης ένα φωτεινό σηματοδότη είναι μια διαδικασία πιο δύσκολη και σύνθετη ίσως από το να τοποθετήσεις ένα φάρο σε ένα νησί! Χρειάζεται κυκλοφοριακή μελέτη, συνεννόηση με πολλές και διαφορετικές εμπλεκόμενες κεντρικές και περιφερειακές υπηρεσίες, "χαρτούρα", πολύμηνη αναμονή, τεχνικές διευθετήσεις, και δαπάνες από τον δήμο μας και άλλα πολλά.

Όλα αυτά λοιπόν έγιναν, η προσπάθεια του Δήμου μας ολοκληρώθηκε με επιτυχία και τα φανάρια στη διασταύρωση Ζέππου και Αγίου Νικολάου, δίπλα στο 1ο Γενικό Λύκειο Γλυφάδας, μπήκαν και από σήμερα λειτουργούν. Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν επίσης φανάρια στην διασταύρωση των οδών Σάκη Καράγιωργα και Αγίου Νικολάου.

Ευχαριστώ πάρα πολύ τους αντιδημάρχους που διαδοχικά χειρίστηκαν το θέμα μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, τον σημερινό Αντιδήμαρχο, Παναγιώτη Κισκήρα και τους προκατόχους του, Αιμίλιο Βουγιουκλάκη και Μάριο Κασσέρη.

Θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις μας για την οδική ασφάλεια, για την ασφάλεια των παιδιών μας και για να είναι η πόλη μας φιλική και λειτουργική για όλους, πεζούς και οδηγούς. Συνεχίζουμε».