Τα εγκαίνια του ολοκαίνουργιου Μελίνα Μερκούρη στη Γλυφάδα
04-03-2019, 18:18

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο τα εγκαίνια του πλήρως ανακαινισμένου Δημοτικού Κινηματοθεάτρου Γλυφάδας “Μελίνα Μερκούρη”, με μία λαμπρή εκδήλωση, όπου παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, δημότες της Γλυφάδας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της πολιτικής σκηνής του τόπου.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, μετά την τέλεση του αγιασμού, απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους, φανερά ευτυχής, αναφέροντας, μεταξύ άλλων: “Σας καλωσορίζουμε στο νέο, πλήρως ανακατασκευασμένο κινηματοθέατρο “Μελίνα μερκούρη”. Η Γλυφάδα επιτέλους απέκτησε έναν αντάξιο χώρο έκφρασης της τέχνης και του πολιτισμού, όπως αρμόζει σε όλους μας. Προσέξαμε και την παραμικρή λεπτομέρεια και όλοι όσοι ασχολήθηκαν επιμελώς με το έργο αυτό, πιστέψτε με, τα έδωσαν όλα και κόπιασαν πραγματικά, ώστε να επιτευχθεί αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα που όλοι μας μπορούμε, πλέον, να απολαύσουμε.

Ο νέος αυτός χώρος είναι απόλυτα φιλικός προς το θεατή και τώρα πια είναι και εύκολα προσβάσιμος και για ΑμεΑ. Θα ήθελα εδώ να συμπληρώσω πως αυτό δεν είναι το μοναδικό έργο με γνώμονα τον πολιτισμό που δημιουργούμε, καθώς θα υπάρξει και η δημιουργία του καινούργιου Δημοτικού μας Ωδείου”. Σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, που ο κόσμος αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα, ο πολιτισμός συνεχίζει αποτελεί για εμάς προτεραιότητα”.

Το κοινό στη συνέχεια είχε την ευκαιρία να απολαύσει πολλά καλλιτεχνικά δρώμενα, όπως θεατρικό, τραγούδια από χορωδία κ.τ.λ., ενώ σημειώνεται πως το “παρών” έδωσαν μέλη των πολιτιστικών συλλόγων της Γλυφάδας, αλλά και υποψήφιοι βουλευτές, όπως η Ντόρα Πάλλη, η Τιτή Ντολαπτσή κ.ά.