Συνεχίζεται η οδοποιία και η πεζοδρόμηση στη Γλυφάδα
20-02-2019, 18:55

Συνεχίζονται τα έργα πεζοδρόμησης και οδοποιίας σε όλη τη Γλυφάδα, με τα συνεργεία του Δήμου Γλυφάδας να δημιουργούν εσοχές με νέες θέσεις στάθμευσης και να αντικαθιστούν τα παλιά πεζοδρόμια με καινούργια υψηλών προδιαγραφών και προσβάσιμα και για ΑμεΑ.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου: «Το έργο μας στα πεζοδρόμια της πόλης μας συνεχίζεται πυρετωδώς και αδιάκοπα.

Στη Γεννηματά, στο κομμάτι μετά τον Άγιο Τρύφωνα προς Βούλα, σπάμε τα παλιά και επικίνδυνα σε πολλά σημεία πεζοδρόμια, τοποθετούμε ολοκαίνουργια και δημιουργούμε εσοχές με νέες θέσεις στάθμευσης.

Σε ένα δρόμο ταλαιπωρημένο, ένα δρόμο με βαριά κυκλοφοριακά προβλήματα, βρίσκουμε λύσεις και δίνουμε ανάσα στους κατοίκους και τους εργαζόμενους της περιοχής.

Παράλληλα παρεμβαίνουμε σε πεζοδρόμια και στους γύρω δρόμους της περιοχής.

Με την ίδια ένταση συνεχίζουμε τα έργα πεζοδρόμησης και οδοποιίας και στη Μεταξά - ολοκληρώνουμε σύντομα το κομμάτι από τη Λαμπράκη μέχρι την Παπανδρέου και αμέσως μετά περνάμε στο απέναντι ρεύμα.

Γνωρίζω καλά - πάρα την σε εξέλιξη τεράστια προσπάθεια - ότι σε πολλά σημεία της πόλης μας και ιδίως σε εσωτερικούς δρόμους υπάρχει περαιτέρω ανάγκη για νέα πεζοδρόμια. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι προοδευτικά και με αμείωτη ένταση, κομμάτι-κομμάτι θα καλύψουμε όλες τις γειτονιές.

Από την πρώτη ημέρα ως δημοτική αρχή έχουμε ως απόλυτη προτεραιότητα στις παρεμβάσεις μας στην πόλη την ασφάλεια και τη διευκόλυνση των πεζών.

Έχουμε το όραμα μιας πόλης όπου όλοι μας, οι μητέρες με τα παιδικά καρότσια, οι συμπολίτες μας ΑμεΑ, οι συνάνθρωποί μας με πρόβλημα όρασης, όλοι θα περπατάνε στα πεζοδρόμια με την ίδια άνεση και ασφάλεια.

Και αυτό το όραμα υπηρετούμε ασταμάτητα και με συνέπεια.

Συνολικά, την τελευταία τετραετία, κατασκευάσαμε περισσότερα από 45.000 τετραγωνικά μέτρα νέα πεζοδρόμια, κυβόλιθους, βιομηχανικό δάπεδο κλπ. στη Γλυφάδα, αλλάζοντας όψη στους δρόμους και στις γειτονιές της πόλης μας .

Αναβαθμίζουμε αισθητικά την Γλυφάδα μας, αποκαθιστώντας παράλληλα την ασφαλή και ακώλυτη διέλευση όλων μας σε κάθε γειτονιά της, σε κάθε γωνιά της.

Συνεχίζουμε».