Γιώργος Παπαχρήστος: Υβριστής και συκοφάντης ο Μπαλασόπουλος
19-02-2019, 13:45

Σε πλήρη ανασκευή των όσων είχε πει κατά του δημοσιογράφου των «Νέων», Γιώργου Παπαχρήστου, προχώρησε ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ και συνταξιούχος υπάλληλος του Δήμου Γλυφάδας, Θέμης Μπαλασόπουλος, που ζήτησε «συγγνώμη» και εξέφρασε τον σεβασμό του προς το δημοσιογράφο.

Η ανασκευή των δηλώσεων έρχεται μετά από πολύχρονη δικαστική μάχη και πολλές αναβολές στην αγωγή που είχε καταθέσει ο Γιώργος Παπαχρήστος κατά του κ. Μπαλασόπουλου, που τον είχε κατηγορήσει «υπό τις ιαχές εκατοντάδων αλλαλαζόντων οπαδών - ψηφοφόρων του» στην ΠΟΕ ΟΤΑ ότι «έχει 7 αργομισθίες», ενώ είχε μιλήσει για πληρωμένους κονδυλοφόρους που εκτελούσαν συμβόλαια.

Όπως αποκαλύπτει ο γνωστός δημοσιογράφος στη στήλη που διατηρεί, μετά από 7 χρόνια και τη «συγγνώμη» του κ. Μπαλασόπουλο, η δίκη ματαιώθηκε.

«Ο υβριστής μου, ζήτησε ταπεινά να τον συγχωρήσω. Δεν ήθελε, λέει να με συκοφαντήσει. Έπεσε θύμα ψευδών και αβάσιμων ειδήσεων που με αφορούσαν», γράφει. 

Μάλιστα, ο κ. Παπαχρήστος αποκαλύπτει και το περιεχόμενο της δήλωσης του κ. Μπαλασόπουλου, στην οποίαν αναφέρει:

«Μια σειρά ατυχών και σε κάθε περίπτωση ολωσδιόλου αβάσιμων δημοσιευμάτων, τα οποία βασίστηκαν σε προδήλως ψευδείς πληροφορίες «παρέσυραν» τον κ. Θεμιστοκλή Μπαλασόπουλο και εκφράστηκε κατά του κ. Γεώργιου Παπαχρήστου, με τον τρόπο, που εκφράστηκε. Είναι προφανές ότι ο κ. Θεμιστοκλής Μπαλασόπουλος είχε πέσει θύμα ψευδών και γι’ αυτό αβασίμων πληροφοριών. Υπό την έννοια αυτή αισθάνεται ότι έχει την υποχρέωση να ανασκευάσει πλήρως τα όσα είπε σε βάρος του κ. Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου». Η άνω ανασκευή εδράζεται στον σεβασμό του κ Θεμιστοκλή Μπαλασόπουλου προς τον κ. Γιώργο Χρ. Παπαχρήστο”.

«Απέσυρα την αγωγή. Αλλά εννοείται ότι μπορώ να ζήσω και χωρίς τον σεβασμό του Μπαλασόπουλου και του κάθε υβριστή Μπαλασόπουλου. Αν αναφέρθηκα σε αυτό το θέμα σήμερα, είναι για να υπογραμμίσω ότι όλοι αυτοι, παγίως ακολουθούν την ίδια τακτική: όταν έχουν κάποιο αξίωμα και αισθάνονται ισχυροί βρίζουν και συκοφαντούν. Μετά, όταν έρχεται το πλήρωμα του χρόνου, ζητάνε συγνώμη για να αποφύγουν τις συνέπειες…», καταλήγει ο δημοσιογράφος.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Παπαχρήστος γράφει στη στήλη του στα «ΝΕΑ» :

"Ο Θ.Μπαλασόπουλος της ΠΟΕ ΟΤΑ, επιτίθεται λάβρος εναντίον μου, από του βήματος του συνεδρίου της Ομοσπονδίας του με αφορμή την κριτική που έκανα εκείνη την εποχή (2012) στον ίδιο στην ΠΟΕ ΟΤΑ και λέει τα ακόλουθα, υπό τις ιαχές εκατοντάδων αλλαλαζόντων οπαδών - ψηφοφόρων του:

“...θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο τα δημοσιεύματα, που υπάρχουν και εγώ θα το πω με λέξεις ωμές, από προπληρωμένους κονδυλοφόρους που έχουν 7 αργομισθίες και δεν νιώθουν την αγωνία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που αύριο είτε των αιρετών δε θα έχουν να πληρώσουν είτε των εργαζομένων να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Διότι δεν μπορεί να γίνει τιμητής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κανένας Παπαχρήστου που έχει 7 αργομισθίες. Όπως το ίδιο, εμείς ξαναλέω προχθές, εγώ δύο κατήγγειλα. …Και είναι πληρωμένοι κονδυλοφόροι. Εκτελούν αυτή τη στιγμή συμβόλαια…».

Φυσικά υποβάλλω και σε αυτόν μια αγωγή να έρθει να αποδείξει όσα συκοφαντικά και άθλια μου καταμαρτυράει ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης. Μετά από συνεχείς αναβολές, η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί προ εβδομάδος, επτά ολόκληρα χρόνια μετά.

Ματαιώθηκε. Ο υβριστής μου, ζήτησε ταπεινά να τον συγχωρήσω. Δεν ήθελε, λέει να με συκοφαντήσει. Έπεσε θύμα ψευδών και αβάσιμων ειδήσεων που με αφορούσαν. Υπέγραψε μια δήλωση η οποία αναφέρει επί λέξει: “Μια σειρά ατυχών και σε κάθε περίπτωση ολωσδιόλου αβάσιμων δημοσιευμάτων, τα οποία βασίστηκαν σε προδήλως ψευδείς πληροφορίες «παρέσυραν» τον κ. Θεμιστοκλή Μπαλασόπουλο και εκφράστηκε κατά του κ. Γεώργιου Παπαχρήστου, με τον τρόπο, που εκφράστηκε. Είναι προφανές ότι ο κ. Θεμιστοκλής Μπαλασόπουλος είχε πέσει θύμα ψευδών και γι’ αυτό αβασίμων πληροφοριών. Υπό την έννοια αυτή αισθάνεται ότι έχει την υποχρέωση να ανασκευάσει πλήρως τα όσα είπε σε βάρος του κ. Γιώργου Χρ. Παπαχρήστου». Η άνω ανασκευή εδράζεται στον σεβασμό του κ Θεμιστοκλή Μπαλασόπουλου προς τον κ. Γιώργο Χρ. Παπαχρήστο”.

Απέσυρα την αγωγή. Αλλά εννοείται ότι μπορώ να ζήσω και χωρίς τον σεβασμό του Μπαλασόπουλου και του κάθε υβριστή Μπαλασόπουλου. Αν αναφέρθηκα σε αυτό το θέμα σήμερα, είναι για να υπογραμμίσω ότι όλοι αυτοι, παγίως ακολουθούν την ίδια τακτική: όταν έχουν κάποιο αξίωμα και αισθάνονται ισχυροί βρίζουν και συκοφαντούν. Μετά, όταν έρχεται το πλήρωμα του χρόνου, ζητάνε συγνώμη για να αποφύγουν τις συνέπειες…".