Ολοκληρώθηκε ο 2ος κύκλος μαθημάτων Η/Υ σε άτομα 3ης ηλικίας στη Γλυφάδα
08-02-2019, 18:30

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και ο δεύτερος κύκλος μαθημάτων χρήσης Η/Υ σε άτομα τρίτης ηλικίας που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Γλυφάδας, το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας (C.S.I.) και που φιλοξενήθηκε στο Διασχολικό Κέντρο Γλυφάδας.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, έδωσε το «παρών» και απένειμε τα βραβεία στους ευτυχείς συμμετέχοντες, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι κύκλοι μαθημάτων και πως ο Δήμος Γλυφάδας έχει σκοπό να κάνει επιπλέον προχωρημένα μαθήματα, καθώς η ζήτηση και η συμμετοχή του κόσμου ήταν τεράστια και οι ίδιοι το ζήτησαν!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Παπανικολάου: «Η τρίτη ηλικία παραμένει σε σημαντικό βαθμό «αποκλεισμένη» από το διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες. Στη Γλυφάδα μας γκρεμίζουμε τον αποκλεισμό αυτό!

Στο Διασχολικό μας Κέντρο στήσαμε ένα κανονικό εργαστήρι νέων τεχνολογιών και σε συνεργασία με το Όλοι Μαζί Μπορούμε και τον κ. Γιάννη Σπανολιό, το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας (C.S.I.) και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ολοκληρώσαμε ήδη το δεύτερο κύκλο σεμιναρίων ηλεκτρονικών υπολογιστών και πάμε για τον τρίτο - μάλιστα οι συμμετοχές είναι τόσες πολλές που θα ακολουθήσει και τέταρτος και πολλοί ακόμα απ' ό,τι φαίνεται.

Και όχι μόνο αυτό: Θα δημιουργήσουμε ένα νέο ξεχωριστό κύκλο μαθημάτων για όσους έχουν παρακολουθήσει τα πρώτα σεμινάρια και θέλουν περαιτέρω εκπαίδευση - κάτι σαν "μεταπτυχιακό" ας πούμε! Σύντομα θα βγάλουμε ανακοινώσεις με αναλυτική ενημέρωση για τις δηλώσεις συμμετοχής και όλα τα σχετικά.

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας, που μέχρι πρόσφατα πολλοί φοβόντουσαν ακόμα και να πατήσουν το κουμπί έναρξης του υπολογιστή και τώρα πια παίζουν τα windows στα δάχτυλα!

Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που δώσαμε τέτοια ικανοποίηση σε τόσους πολίτες - έπρεπε να δείτε πώς έλαμπαν τα πρόσωπά τους όταν παραλάμβαναν τα διπλώματα μετά το πέρας των σεμιναρίων!

Συνεχίζουμε με πολλές ακόμα εκπλήξεις και δράσεις, για όλες τις ηλικίες!».