Με ποιες εκδηλώσεις συνεχίζεται το Φεστιβάλ Γλυφάδας
28-02-2018, 19:52

Χιλιάδες θεατές κατέκλυσαν χθες το βράδυ το νέο χώρο εκδηλώσεων που δημιούργησε ο Δήμος Γλυφάδας στο τέλος της 3ης Μαρίνας (στο παλιό «καράβι»), για να απολαύσουν τη συναυλία του Γιάννη Ζουγανέλη και του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γλυφάδας 2017.

Η 3η Μαρίνα Γλυφάδας ανακαινίστηκε ολοκληρωτικά, με ασφαλτόστρωση, πεζοδρόμηση, νέα παγκάκια, οικολογικά φώτα και ευρεία δενδροφύτευση σε όλο το μήκος της. Στο τέλος της 3ης Μαρίνας, ο χώρος αναμορφώθηκε πλήρως, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις, δίπλα στο κύμα.

«Είναι πραγματικά πρωτόγνωρο αυτό που ζήσαμε χθες το βράδυ στη Γλυφάδα μας! Το Φεστιβάλ Γλυφάδας έσπασε το δικό του ρεκόρ προσέλευσης κόσμου και περίπου 5.000 θεατές απόλαυσαν το Γιάννη Ζουγανέλη και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τραγούδησαν και γέλασαν με την ψυχή τους - σε αυτή τη νέα γωνιά πολιτισμού που δημιουργήσαμε πλάι στο κύμα, στο τέλος της 3ης Μαρίνας», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Το Φεστιβάλ Γλυφάδας συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη, με τη θεατρική παράσταση «Το ημερολόγιο ενός τρελού», το γνωστό αριστούργημα του Νικολάι Γκογκόλ (στο ρόλο του Ποπρίστσιν ο Δημήτρης Γιώτης) και αύριο, Πέμπτη με την προβολή της ταινίας «Είναι τρελοί αυτοί οι βόρειοι», κωμωδία υποψήφια για βραβείο Σεζάρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου. Την Παρασκευή, ο θίασος «Θεατρικό Μονοπάτι» με επικεφαλής τους ηθοποιούς Ελένη Φιλίνη και Γιώργο Μακρή παρουσιάζει την κωμωδία «Διαβόλου Κάλτσα» του Άγγελου Μοσχονά, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία με την Ελένη Ροδά. Τραγουδούν επίσης: Λιζέτα Νικολάου, Χρήστος Αγγελόπουλος, Γιώργος Πολύζος, Γιάννης Φακής.

Η ώρα έναρξης όλων των εκδηλώσεων είναι στις 9 μ.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους. Αντί εισιτηρίου, ο Δήμος Γλυφάδας συγκεντρώνει τρόφιμα για το κοινωνικό παντοπωλείο του. Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα στο www.glyfada.gr/festival