Εκδήλωση πραγματοποίησε η Μητρόπολη Γλυφάδας
31-01-2019, 19:20

Το απόγευμα της 29ης Ιανουαρίου και έπειτα από την Ακολουθία του Εσπερινού που τελέστηκε πανηγυρικά στον Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας, με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, διοργάνωσε στο Συνεδριακό Κέντρο Attica Centre εκδήλωση για τους Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της Μητροπολιτικής της περιφέρειας, για 16η συνεχή χρονιά.

Εκ προσώπου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Παύλου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Ψωΐνος τέλεσε δέηση και κηρύσσοντας την έναρξη της Εκδήλωσης, υπενθύμισε ότι η εόρτια συνάντηση αποτελεί θεσμό της τοπικής Εκκλησίας προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών, ευχαρίστησε τους παρευρεθέντες για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση και παρουσίασε συνοπτικά την συμβολή των τριών εορταζομένων Ιεραρχών στα Γράμματα και την Παιδεία του γένους μας.

Έπειτα ανέβηκε στο βήμα ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Κουτσούρης, Επίκουρος Καθηγητής στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών και ανέπτυξε το θέμα «Η επικαιρότητα των τριών Ιεραρχών, στην ανεπίκαιρη πραγματικότητά μας».

Ο ομιλητής με γλαφυρό, άμεσο, εύστοχο, αλλά και συχνά κριτικό τρόπο, παρουσίασε την διδασκαλία των τριών Ιεραρχών σε καθοριστικούς θεσμούς της ζωής (Οικογένεια, Παιδεία, Εκκλησία) και κατηγορίες ανθρώπων (δασκάλων-παιδαγωγών, μαθητών-φοιτητών, κληρικών-ποιμένων, θεολόγων-εκπαιδευτικών, διοικητών-αρχόντων). Ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις και ερωτήσεις των παρευρισκομένων δασκάλων, καθηγητών, ιερέων και μαθητών.

Κλείνοντας την Εκδήλωση ο Πανοσ. Πρωτοσύγκελλος ευχαρίστησε τόσο τον Αιδεσιμολογιώτατο π. Δημήτριο για την εποικοδομητική ομιλία του, αλλά και τους παρόντες κληρικούς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αγωνίζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες και συνθήκες, με συνείδηση και αυταπάρνηση.

Τέλος, σε αίθουσα του ξενοδοχείου παρατέθηκε κέρασμα προς τους συμμετέχοντες, ενώ δόθηκε ως ευλογία η έκδοση της Μητροπόλεως μας «Είμαι Χριστιανός;» του Αγίου Αναστασίου του Σιναΐτη, σε μετάφραση του κ. Γεωργίου Μαυρομάτη.