Ο Αιγύπτιος που αγόρασε το σπίτι του Ωνάση
27-02-2018, 23:48

Στα χέρια ενός Αιγύπτιου επιχειρηματία, συντρόφου της Σάντυς Ντούβλη, πέρασε πρόσφατα, σύμφωνα με πληροφορίες της Espresso, το τελευταίο καταφύγιο του Αριστοτέλη Ωνάση. Και αν το όνομα του Χασάν Μορσέντι δεν σας λέει κάτι, σίγουρα εκείνο της όμορφης αγαπημένης του θα σας είναι γνώριμο!

Πρόκειται για την αδελφή του Χρήστου Ντούβλη, πρώην συζύγου της Μαριάννας Ντούβλη! Η Σάντυ, γνωστή κι αυτή στα κοσμικά στέκια εδώ και χρόνια, γνώρισε τον Αιγύπτιο επιχειρηματία πριν από πέντε μήνες περίπου και το ειδύλλιό τους δεν άργησε να φουντώσει.

Ο Χασάν Μορσέντι δραστηριοποιείται στον χώρο του real estate και η οικογένειά του στην Αίγυπτο είναι ιδιαίτερα ισχυρή. Πατέρας του είναι ο Μοχάμεντ Μορσέντι, ιδιοκτήτης μιας από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες της χώρας, με έδρα το Κάιρο. Τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, βρίσκεται στην Αθήνα, την οποία λατρεύει και επισκέπτεται ούτως ή άλλως τακτικά, κάνοντας αγορές ακινήτων στα νότια προάστια.

Όπως μετέφερε στην εφημερίδα άνθρωπος από το περιβάλλον του, ανάμεσα στα ακίνητα που αγόρασε είναι και ένα ιστορικής αξίας, στο οποίο έχουν γραφτεί σημαντικές σελίδες της ζωής της οικογένειας Ωνάση. Ο λόγος για ένα οικόπεδο 3,5 στρεμμάτων στη Γλυφάδα, που βρίσκεται σε απόσταση πέντε λεπτών από τη θάλασσα και κοντά στο φημισμένο Γκολφ, δηλαδή σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της Αθήνας. Το συγκεκριμένο οικόπεδο πουλήθηκε από την εγγονή του Ελληνα κροίσου Αθηνά Ωνάση πριν από μία οκταετία περίπου και άλλαξε δύο φορές χέρια για να καταλήξει σε γνωστή εταιρία, που δραστηριοποιείται στις αγοραπωλησίες πολυτελών ακινήτων.

Μέσα στο οικόπεδο υπήρχε παλιότερα και ένα από τα σπίτια της οικογένειας Ωνάση, το οποίο δυστυχώς γκρεμίστηκε από τον επόμενο ιδιοκτήτη του. Η εν λόγω μονοκατοικία στη Γλυφάδα λέγεται ότι αποτέλεσε, ουσιαστικά, το πρώτο περιουσιακό στοιχείο του Έλληνα μεγιστάνα, το οποίο αγόρασε με χρήματα που έβγαλε δουλεύοντας στην Αργεντινή.

Στο σπίτι αυτό έμεινε η μητριά του, Γεσθημανή Δολόγλου, από την οποία είχε άλλες δύο αδερφές, ενώ αποτελούσε και το «καταφύγιό» του κάθε φορά που επισκεπτόταν την Ελλάδα. Μάλιστα, όπως έχουν αναφέρει σε παλιότερες συνεντεύξεις τους άνθρωποι από τον κύκλο του, από τον κήπο και τα σαλόνια της έπαυλης είχαν... παρελάσει μεγάλες προσωπικότητες και φυσικά οι γυναίκες του Ωνάση: Τίνα Λιβανού, Μαρία Κάλλας και Τζάκι Κένεντι.

Εδώ και λίγο καιρό το ακίνητο ανήκει στον Αιγύπτιο Χασάν Μορσέντι, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία του. Φυσικά, η σύντροφός του Σάντυ Ντούβλη τού αφηγήθηκε πολλές ιστορίες για τη δυναστεία των Ωνάσηδων.

Η ίδια, άλλωστε, εκτελεί πλέον και χρέη βοηθού του Χασάν, καθώς το αντικείμενο του real estate φαίνεται να την ενδιαφέρει αρκετά. Το σίγουρο είναι ότι η σχέση της με τον Αιγύπτιο επιχειρηματία έχει αρχίσει να συζητιέται στην κοσμική Αθήνα.