Νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γλυφάδας ο Σωκράτης Ζάχος
21-01-2019, 18:30

Νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γλυφάδας ανέλαβε ο Σωκράτης Ζάχος.

Ο Σωκράτης Ζάχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Γλυφάδα. Σπούδασε διεθνείς και ευρωπαϊκές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στον τομέα της περιβαλλοντικής διακυβέρνησης και βιώσιμης ανάπτυξης.

Είναι διδάκτορας του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου. Η διδακτορική του διατριβή είχε ως αντικείμενο την περιβαλλοντική διακυβέρνηση σε περιφερειακό και σε τοπικό επίπεδο, στο πλαίσιο της οποίας  κατέγραψε και κωδικοποίησε τη λειτουργία 50 Δήμων και 30 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων της Μεσογείου, στις περιφέρειες της Αττικής (Ελλάδα), της Καταλονίας (Ισπανία) και της Λιγουρίας (Ιταλία), στα ζητήματα της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Παράλληλα, είναι ερευνητής στο διεθνές επιστημονικό κέντρο MEPIELAN του Πάντειου Πανεπιστημίου (Mediterranean Programme for International Environmental Law & Negotiation), το οποίο είναι επιστημονικός εταίρος του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP/MAP) και μέλος της Μεσογειακής Επιτροπής για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (MCSD).

Επίσης συμμετέχει στη διδασκαλία μαθημάτων των Προγραμμάτων Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Πάντειου Πανεπιστημίου, με αντικείμενο την Περιβαλλοντική Διακυβέρνηση, την Ολοκληρωμένη Διαχείριση των Παράκτιων Περιοχών, τη Συμμετοχή του Κοινού και τις Διασυνοριακές Κινήσεις Επικίνδυνων Αποβλήτων.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο Μάριος Τσάκας, που ήταν για 4,5 χρόνια Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γλυφάδας, παραιτήθηκε για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους.