Με ευρωπαϊκούς πόρους ο Δήμος Γλυφάδας αλλάζει την Αιξωνή
15-01-2019, 12:00

Στην τελική ευθεία μπαίνει ένα ακόμα μεγάλο έργο ανάπλασης από τη Δημοτική Αρχή Γλυφάδας.

Συγκεκριμένα, μία ολόκληρη γειτονιά στην περιοχή της Αιξωνής μεταμορφώνεται, καθώς μετά από συστηματική και μεθοδική δουλειά ο Δήμος Γλυφάδας πέτυχε τη συγχρηματοδότηση και την ένταξη στο Πράσινο Ταμείο ενός σπουδαίου έργου για μια μεγάλη ανάπλαση, η οποία θα περιλαμβάνει ένα σύγχρονο, ποιοτικό χώρο περιπάτου και αναψυχής, υψηλής αισθητικής, με έντονο πράσινο και με βιοκλιματικά υλικά, ενώ, παράλληλα, θα αναβαθμιστούν ο φωτισμός, οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια και οι κοινόχρηστοι χώροι και θα ληφθεί κάθε ειδική πρόνοια για τα ΑΜΕΑ.

Χαρακτηριστικά, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ανέφερε: «Ένας ακόμα μεγάλος στόχος υλοποιείται και μια παρέμβαση που θα αλλάξει μια ολόκληρη γειτονιά στη Γλυφάδα, στην περιοχή της Αιξωνής, ξεκινά!

Μετά από συστηματική και μεθοδική δουλειά από τη δημοτική μας αρχή και τις υπηρεσίες του Δήμου μας πετύχαμε τη συγχρηματοδότηση και την ένταξη στο Πράσινο Ταμείο ενός σπουδαίου έργου για μια μεγάλη ανάπλαση! Ήδη είμαστε στη διαδικασία δημοπράτησης του έργου, που θα μεταμορφώσει την περιοχή και θα δημιουργήσει στους πρόποδες του Υμηττού έναν από τους πιο ωραίους περιπάτους σε όλη την Αττική.

Με σχέδιο του Δήμου μας και χρηματοδότηση του Δήμου και του Πράσινου Ταμείου, σε μια μεγάλη αστική περιοχή στην Αιξωνή (Σερρών, Ιεράπετρας, Δαβάκη, Σαλαμίνος - όπως αποτυπώνεται στο χάρτη) θα γίνει ολιστική ανάπλαση, ώστε να δημιουργηθεί ένας σύγχρονος, ποιοτικός χώρος περιπάτου και αναψυχής, υψηλής αισθητικής, με έντονο πράσινο και βιοκλιματικά υλικά. Θα αναβαθμιστούν ο φωτισμός, οι δρόμοι, τα πεζοδρόμια και οι κοινόχρηστοι χώροι, ενώ θα ληφθεί κάθε ειδική πρόνοια για τα ΑΜΕΑ.

Μαζί με το έργο αυτό, θα συνεχίσουμε τις μελέτες και τις παρεμβάσεις για να συνδέσουμε τελικά το κομμάτι αυτό με την άλλη άκρη της πόλης μας στην Αγίου Νεκταρίου και να δημιουργήσουμε για πρώτη φορά περιμετρικά του Υμηττού έναν ενιαίο χώρου περιπάτου και ποδηλάτου.

Ένα ακόμα σπουδαίο βήμα για τη διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής σε όλη τη Γλυφάδα μας.

Συνεχίζουμε».