Με έξι νέα έργα καλωσορίζει το 2019 η Γλυφάδα
03-01-2019, 15:00

Με έξι νέα έργα και υποδομές υποδέχεται τη νέα χρονιά ο Δήμος Γλυφάδας.

Συγκεκριμένα, το δημοτικό κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Άνω Γλυφάδα, η ριζική ανακατασκευή του οποίου υλοποιείται με γοργούς ρυθμούς, πρόκειται να γίνει σύντομα ένας νέος, πρότυπος και υπερσύγχρονος χώρος που θα παραδοθεί στους συλλόγους, στα σχολεία και στους δημότες της πόλης για εκδηλώσεις, για θεατρικές παραστάσεις κ.ά.

Επίσης, στην Κων/νου Αθανάτου τελείωσε και η τρίτη μεγάλη παρέμβαση, καθώς με την ολοκλήρωση του απαραίτητου αντιπλημμυρικού έργου, κατασκευάστηκαν καινούργια πεζοδρόμια σε μεγάλο τμήμα της και προχώρησε η ασφαλτόστρωση και πλέον όλος ο δρόμος έχει νέο και ποιοτικό οδόστρωμα.

Στη διασταύρωση Παπανδρέου και Σοφίας Βέμπο, εκεί που παλιά ήταν η ταβέρνα «Καραχάλιου», ολοκληρώνεται η δημιουργία ενός σύγχρονου, πανέμορφου, ΚΑΠΗ του Δήμου Γλυφάδας, με ολική ανάπλαση όλου του περιβάλλοντος χώρου, ενώ, παράλληλα, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, (διασταύρωση Νέζερ και Θεμιστοκλέους), τα έργα για το νέο βρεφονηπιακό σταθμό έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και με τη νέα χρονιά θα ξεκινήσει η λειτουργία του.

Στην Κύπρου, πίσω από το κλειστό κολυμβητήριο (ΔΑΚ), ολοκληρώνεται άλλη μία μοντέρνα παιδική χαρά, με ασφαλή και πρωτότυπα παιχνίδια, αλλά και ένα υπαίθριο γυμναστήριο για μεγαλύτερα παιδιά και για ενήλικες, παράλληλα με την αναβάθμιση και όλου του περιβάλλοντος χώρου.

Τέλος, στη διασταύρωση των οδών Αγίου Νικολάου και Ζέρβα και Σάκη Καράγιωργα και Αγίου Νικολάου ο Δήμος Γλυφάδας τοποθετεί, με τη συνέργεια του Υπουργείου Μεταφορών, μετά από μελέτη, για πρώτη φορά φανάρια, για την ασφαλή διέλευση των πεζών και την κίνηση των οχημάτων.