Φωτιά ξέσπασε σε σκάφος στην 4η μαρίνα Γλυφάδας
15-12-2018, 20:00

Φωτιά ξέσπασε το χτες το βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σε σκάφος, που ήταν ελλιμενισμένο στην 4η μαρίνα Γλυφάδας.

Αποτέλεσμα της πυρκαγιάς ήταν το μηχανοκίνητο γιοτ με την ονομασία «Πάθος» (πρώην Τζιοβάνι) να καεί ολοκληρωτικά και στη συνέχεια να βυθιστεί, ενώ η φωτιά επεκτάθηκε και σε δύο διπλανά σκάφη, εκ των οποίων το ένα υπέστη σημαντικές ζημιές και το άλλο λιγότερες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iglyfada, με το που έγινε αντιληπτό το συμβάν, ειδοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Σώμα και ο Δήμος Γλυφάδας, των οποίων η ανταπόκριση ήταν άμεση και αποτελεσματική.

Συγκεκριμένα, τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ένα πλοιάριο έσπευσαν στο σημείο και κατέσβησαν τη φωτιά, ενώ από το Δήμο Γλυφάδας τοποθετήθηκαν φράγματα, ώστε να αποφευχθεί η θαλάσσια ρύπανση.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο ιδιοκτήτης του πρώτου σκάφους που βυθίστηκε φιλοξενούσε μία άστεγη μέσα στη θαλαμηγό.

Αυτήν την ώρα διερευνώνται τα αίτια που οδήγησαν στην ολοσχερή και μερική, αντίστοιχα, καταστροφή των σκαφών, με τα σκάφη που υπέστησαν ζημιές να απομακρύνονται από το σημείο, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η ανέλκυση του βυθισμένου γιοτ.