Αθωώθηκε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για την υπόθεση καταπάτησης στην Αιξωνή Γλυφάδας
11-12-2018, 19:11

Μετά από ακροαματική διαδικασία περίπου δυο ετών, έφτασε ένα βήμα πριν το τέλος η δίκη στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση καταπάτησης δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας με την συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορουμένων να κρίνονται αθώοι, λόγω παραγραφής ή λόγω αμφιβολιών και μεταξύ αυτών είναι ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών έκρινε ένοχους δυο από τους συνολικά 15 κατηγορούμενους.

Πρόκειται για ένα δικηγόρο και έναν επιχειρηματία, για τους οποίους το δικαστήριο αποφάσισε ότι έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εν λόγω υπόθεση. Πρωτόδικα, ο δικηγόρος Δημήτρης Παρασκευόπουλος είχε καταδικαστεί σε 5 φορές ισόβια και επιπλέον 19 χρόνια και 8 μήνες, ενώ ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Γεωργίου ισόβια και 23 χρόνια κάθειρξη.

Οι υπόλοιποι 13 κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν από κάθε κατηγορία είτε λόγω παραγραφής είτε λόγω αμφιβολιών.

Σύμφωνα με την κρίση του δικαστηρίου, οι επίδικες εκτάσεις είναι δημόσιες δασικές ενώ υπογραμμίζεται ότι δεν απαιτείται να είναι άμεσο το όφελος ή η ζημία του Δημοσίου, καθώς άνω των 20 στρεμμάτων μπορεί να δοθεί οικοδομική άδεια.

Πάντως, την ερχόμενη Πέμπτη το δικαστήριο θα ανακοινώσει τις ποινές στους δυο καταδικασθέντες, οι οποίοι έχουν ζητήσει να τους αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την τέλεση της πράξης.

Όπως είναι γνωστό, το πρωτόδικο δικαστήριο είχε επιβάλει βαρύτατες ποινές, ισοβίων και πολυετών καθείρξεων.

Συνολικά, είχαν καταδικαστεί 5 δικηγόροι, 6 συμβολαιογράφοι, 2 επιχειρηματίες, ένας πολιτικός μηχανικός και 7 ιδιώτες. Το δικαστήριο είχε κρίνει ότι με τις ενέργειες τους καταπάτησαν την συγκεκριμένη δημόσια έκταση η οποία στη συνέχεια φέρεται να πουλήθηκε σε ανύποπτους πολίτες, με πλαστογραφημένα έγγραφα.

Πηγή: protothema.gr.