Σε πλειστηριασμό δύο ακίνητα της «Ηλεκτρονικής Αθηνών» στη Γλυφάδα
07-12-2018, 16:45

Σε πλειστηριασμό βγαίνουν δύο ακόμη ακίνητα της άλλοτε κραταιάς αλυσίδας στον κλάδο ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, «Ηλεκτρονική Αθηνών», η οποία πτώχευσε πριν από τρία χρόνια.

Τα ακίνητα βρίσκονται στη Γλυφάδα, σε πολυκατοικία επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης 117. Πρόκειται για το κατάστημα, που αποτελείται από έξι οριζόντιες ιδιοκτησίες, στο Α’ υπόγειο, το ισόγειο και το πατάρι, συνολικής επιφάνειας 1.174 τ.μ., πλέον των παρακολουθημάτων και των χώρων αποκλειστικής χρήσης, με τιμή Α’ Προσφοράς το 1.476.075,00 ευρώ. Καθώς επίσης και ο αποτελούμενος πολεοδομικά από 15 θέσεις στάθμευσης (επιφανείας εκάστης 9,90 τ.μ.) Α’ όροφος της πολυκατοικίας, με τιμή Α’ Προσφοράς τα 90.000 ευρώ́. Η εκποίηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2019, ενώ η τιμή της πρώτης προσφοράς ξεπερνά τα 1,566 εκατ. ευρώ. Το ποσό της εκποίησης θα διανεμηθεί όπως προβλέπεται από τον νέο κώδικα, ως εξής: το 65% στους ενέγγυους πιστωτές, δηλαδή στις Τράπεζες, το 25% στους πρώην εργαζόμενους και στο Δημόσιο και το 10% στους ανέγγυους πιστωτές ήτοι προμηθευτές, εκμισθωτές, κ.ά.

Ήδη έχει εκποιηθεί ακίνητο της εταιρείας το οποίο βρίσκεται στο Δήμο Αθηναίων, επί της Λεωφόρου Γαλατσίου, το οποίο πουλήθηκε στην τιμή εκκίνησης, δηλαδή στα 365 χιλιάδες ευρώ (προ ΕΝΦΙΑ και προ τακτοποιήσεων). Εν τω μεταξύ προς εκποίηση θα βγουν ακόμη τέσσερα ακίνητα της εταιρείας. Ωστόσο, στον «πάγο» βρίσκεται το εμπόρευμα της –σ.σ. υπολογίζεται στα 100.000 τεμάχια αξίας 2,5 εκατομμυρίων ευρώ- λόγω αντιδικίας με τις Τράπεζες, οι οποίες επιδιώκουν να λάβουν το σύνολο του ποσού της εκποίησης, και αναμονής της έκδοσης δικαστικών αποφάσεων. Σημειώνεται πως οι προπτωχευτικές οφειλές της εταιρείας αγγίζουν τα 70 εκατομμύρια ευρώ.