Τι είπε ο Γιώργος Παπανικολάου για το πρόγραμμα εκμάθησης υπολογιστών σε άτομα τρίτης ηλικίας
29-11-2018, 14:00

Με ανάρτησή του ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, αναφέρεται στο πρόγραμμα εκμάθησης χρήσης και διαχείρισης ηλεκτρονικών υπολογιστών και διαδικτύου σε άτομα τρίτης ηλικίας που πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη στο Διασχολικό Κέντρο Γλυφάδας.

Ο Γιώργος Παπανικολάου αναφέρει, χαρακτηριστικά, τα εξής: «Το Διασχολικό Κέντρο Γλυφάδας έγινε για λίγες ημέρες μια μεγάλη τάξη και όλοι οι μαθητές ήταν εκεί! Με μεγάλο ενδιαφέρον και προσήλωση στο μάθημα, με σημειώσεις, με πολύτιμη για την εποχή μας γνώση.

Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπεις ότι ο κόπος μας είχε αντίκρισμα και τόσοι άνθρωποι ήρθαν χθες και σήμερα στο διασχολικό για να κερδίσουν κι εκείνοι το δικαίωμα της ισότιμης συμμετοχής στην ψηφιακή εποχή που ζούμε.

Τι ακριβώς κάναμε στο Δήμο Γλυφάδας; Οργανωθήκαμε, εξοπλίσαμε τον υπέροχο χώρο του Διασχολικού μας Κέντρου με θέσεις εργασίας και με υπολογιστές, τους συνδέσαμε με το ίντερνετ και ξεκινήσαμε τα σεμινάρια εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών και ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο για άτομα τρίτης ηλικίας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ φυσικά για τη σπουδαία αυτή πρωτοβουλία στο «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και το Διεθνές Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας «CSI Institute», με τη συνδρομή του ΙΕΚ Ακμή και της ΚΕΔΕ.

Είναι χαρά μας να φιλοξενούμε τέτοιες πρωτοβουλίες και να παρέχουμε τα πιο σύγχρονα μέσα για να εκπαιδεύονται δωρεάν οι μεγαλύτερης ηλικίας συμπολίτες μας στις νέες τεχνολογίες. Ο δεύτερος κύκλος θα γίνει τον Ιανουάριο και σύντομα θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τις δηλώσεις συμμετοχής, ενώ προσεχώς θα ανακοινώσουμε και νέες δράσεις επιμόρφωσης και σεμιναρίων από το Δήμο μας».