Διαδραστική έκθεση τέχνης στο «The Art Dose» στη Γλυφάδα
22-11-2018, 13:09

Μια πρωτότυπη έκθεση με διαδραστικό χαρακτήρα, που έχει τίτλο: «Art from Mars & Venus», εγκαινιάστηκε με απόλυτη επιτυχία στο χώρο τέχνης: «The Art Dose», στη Γλυφάδα, που για άλλη μια φορά πηγαίνει ένα βήμα μπροστά τη σχέση του κοινού με την τέχνη. Η ιδέα της έκθεσης ανήκει στην «art curator» του «The Art Dose», Νίκη Καποπούλου και είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο «Μen are from Mars and Women are from Venus». Το θέμα της έκθεσης διερευνά το ύφος και τη διαφορετικότητα της τέχνης που παράγεται από τα δύο φύλα. Η νέα γενιά φιλότεχνων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, έδωσε δυναμικό παρών και κατέκλυσε το χώρο. Με την ψήφο τους οι «art lovers» στήριξαν ενεργά αυτήν την πρωτοβουλία, η οποία επιβεβαίωσε έμπρακτα ότι η τέχνη μπορεί να ανθεί και έξω από μουσειακούς χώρους, να λειτουργεί ως παιχνίδι και να προσφέρει ψυχαγωγία μέσα από τη διάδραση.

Η έκθεση συμπεριλαμβάνει έργα τέχνης, καθώς και γλυπτά που φιλοτέχνησαν διεθνείς και Έλληνες ανερχόμενοι καλλιτέχνες, άντρες και γυναίκες, αποκλειστικά για το «The Art Dose», μετά από επαφή που έγινε μαζί τους από τη Νίκη Καποπούλου. Οι καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από το θέμα της έκθεσης και κατέθεσαν ο καθένας τη δική του ανατρεπτική εκδοχή.

Τα έργα φέρουν συγκεκριμένα την υπογραφή των Ian Philip, Mr. Debonair, Ruben & Eva, Caroline de Souza, Andre Monet, Lawrence Jenkell, Mr. Brainwash, Richard Orlinski, HAWINΙ, 2 Fast, Andrea Giorgi, Sake, Δημήτρη Δάλλα, Στάθη Αλεξόπουλου και Μαρίας Σπυράκη. «Στόχος μας ήταν να προφέρουμε στους προσκεκλημένους μας μια μοναδική εμπειρία στον κόσμο της τέχνης», σημειώνει η Νίκη Καποπούλου, η οποία επιμελήθηκε την επιλογή των έργων με την αρωγή του αδερφού της, Γρηγόρη Καπόπουλου . «Έτσι, δώσαμε διαδραστικό χαρακτήρα στην έκθεση, καλώντας κάθε επισκέπτη να ψηφίσει σύμφωνα με την άποψη του, ποια εκθέματα απευθύνονται στο αντρικό ή στο γυναικείο κοινό, χρησιμοποιώντας αυτοκόλλητα με τα σύμβολα των δύο φύλων. Θέλοντας να «προκαλέσουμε» τους καλεσμένους μας στο να αναπτύξουν μια πιο πολύπλευρη οπτική γωνία και να σκεφτούν «out of the box», συμπεριλάβαμε στην έκθεση διάφορα έργα αμφίσημου χαρακτήρα, για παράδειγμα, το «Skate» του Ian Philip, με το λογότυπο της «Chanel». Ένα αντικείμενο καθαρά αντρικό, ωστόσο, με μια γυναίκεια πινελιά. Μάλιστα. το έργο του Cédric Bouteiller «Κate iconic blue», συγκέντρωσε ίσες απαντήσεις με τα σύμβολα των δύο φύλων, κάνοντας ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τη διαδικασία. Θα ήταν αναμενόμενο να κάνουμε εμείς εξ’ αρχής το διαχωρισμό των έργων, αλλά επιλέξαμε να δώσουμε αυτήν τη δυνατότητα στους «art lovers», ώστε να έχουν μια πιο ενεργή σχέση με την τέχνη μέσα από το παιχνίδι και τη διασκέδαση.»

Όλα αυτά συνέβησαν μετά μουσικής, την οποία είχε αναλάβει ο γνωστός Dj Αντώνης Δημητριάδης. Η διάρκεια έκθεσης είναι έως την 1η Δεκεμβρίου.

The Art Dose: Λεωφόρος Δημάρχου Άγγελου Μεταξά 33, Γλυφάδα, Αττική, Florida Mall (ισόγειο), τηλ.: 2109680505.