Η κίνηση γίνεται στολίδι για τα παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας
21-11-2018, 15:58

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας πραγματοποιείι μια νέα σειρά προγραμμάτων για παιδιά, που στοχεύει στην προσέγγιση της γνώσης μέσα από τον πειραματισμό, τη βιωματική εμπειρία και τα βιβλία.

Για τον μήνα Νοέμβριο το θέμα είναι οι όψεις της κίνησης!

Η κίνηση στον χώρο, στην φυσική, στην τέχνη. Χορός, Πειράματα και Χειροτεχνίες!

Το πρόγραμμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γλυφάδας, διαμορφώνεται ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ώρα: 16:30 - 17:30

«Η κίνηση εδώ γίνεται στολίδι!»

Χειροτεχνίες για παιδιά 5 – 10 ετών με την Κατερίνα Λόη

Οι τέχνες και οι χειροτεχνίες συνδυάζονται για να επιτύχουν την καλλιέργεια των βασικών πεδίων ανάπτυξης των παιδιών -της γνωστικής (σκέψη), της συναισθηματικής (αισθήματα), της κοινωνικής (σχέσεις) και της αισθητηριακής (συντονισμός)*- καθώς αναπτύσσουν την ικανότητα επεξεργασίας νέων πληροφοριών, εξεύρεσης λύσεων και λήψης αποφάσεων, που είναι απαραίτητες για τον συνδυασμό των υλικών στην δημιουργία έργων.

Παράλληλα, ενθαρρύνουν την κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία μεταξύ των παιδιών, ενώ η χρήση διαφορετικών υλικών διεγείρει τις πέντε τους αισθήσεις, βελτιώνοντας την ικανότητα συντονισμού των.

Η τέχνη είναι το αποτέλεσμα της αυτοέκφρασης και της δημιουργικότητας.

Η Κατερίνα θα καθοδηγήσει τα παιδιά στην μεταμόρφωση του απλού χαρτιού σε κινούμενο αντικείμενο τέχνης, μέσω της δημιουργίας μιας κατασκευής, με σκοπό τα παιδιά να εκφραστούν, να πειραματιστούν και να ανακαλύψουν, όχι μόνο τις δυνατότητές τους, αλλά και τις δυνατότητες της χειροτεχνίας.

Κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του

1 ψαλίδι

1 μεγάλη κόλλα

1 μολύβι και

1 γόμα.

*Έρικ Έρικσον

Κατερίνα Λόη

Απόφοιτος της σχολής Εφαρμοσμένων Εικαστικών Τεχνών Βακαλό, με μεταπτυχιακό στην Οπτική Επικοινωνία και στη Διαφήμιση. Ίδρυσε και για χρόνια συντόνιζε τις δραστηριότητες της εταιρείας «Ύλες», με αντικείμενο τον σχεδιασμό και την κατασκευή́ χρηστικών και διακοσμητικών αντικειμένων, καθώς παράλληλα ήταν υπεύθυνη και για τη χονδρική πώλησή τους σε Ελλάδα και σε Κύπρο.

Ως εμψυχώτρια και καλλιτέχνης, αλλά κυρίως ως μητέρα, έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στην πνευματική και στην καλλιτεχνική καλλιέργεια των παιδιών. Θέτοντας αυτό ως σκοπό της, εδώ και χρόνια πραγματοποιεί διαθεματικά εικαστικά εργαστήρια, για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, με κατεύθυνση στην ζωγραφική και στις κατασκευές, κυρίως στα πλαίσια των δράσεων που διεξαχθούν οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, δημοτικών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, όπως είναι το 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας.

Σημειώνεται πως:

Τις ημέρες που θα πραγματοποιούνται οι δραστηριότητες, η βιβλιοθήκη θα λειτουργεί από τις 9 π.μ., αντί για τις 8:30 π.μ., ενώ ο χώρος δεν θα λειτουργεί ως αναγνωστήριο ή για δανεισμό την ώρα των δραστηριοτήτων, ώστε να μην διαταράσσεται η διαδικασία.

Η συμμετοχή στις δραστηριότητες είναι ελεύθερη και ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος. Για τον λόγο αυτό θα τηρείται σειρά προτεραιότητας και θα διατίθεται και έντυπο συμμετοχής.

O μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων στις δραστηριότητες δεν μπορεί να ξεπερνάει τους (20), ενώ ο ελάχιστος τους τέσσερις (4).

Αξίζει να σημειωθεί πως το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γλυφάδας ευχαριστεί θερμά τους τρεις (3) εθελοντές εμψυχωτές φίλους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γλυφάδας για τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιήσουν.