Ληστεία σε σπίτι στη Γλυφάδα απέτρεψαν χτες το βράδυ άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
14-11-2018, 11:20

Απετράπη χθες το βράδυ τελευταία στιγμή εισβολή και ληστεία σε σπίτι στη Γλυφάδα, λίγο μετά τις 11 μ.μ. Περίοικοι αντιλήφθηκαν τις ύποπτες κινήσεις τριών εύσωμων και ψηλών αντρών που κυκλοφορούσαν για ώρα έξω από τα σπίτια τους με πολύ κακή μεταμφίεση, ώστε να μοιάζουν σε ηλικιωμένους.

Οι δύο τους φορούσαν περούκες με άσπρα μαλλιά και ο τρίτος φορούσε μία περούκα με μελαχρινό καρέ μαλλί αλλά κρατούσε μαγκούρα. Βεβαίως, ο σωματότυπός τους κάθε άλλο παρά σε ηλικιωμένους παρέπεμπε και έτσι κάλεσαν την Αστυνομία.

Άντρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τους εντόπισαν επί της οδού Διαδόχου Παύλου στην παραλία της Γλυφάδας να περιφέρονται ύποπτα έξω από πολυτελείς οικίες στις οποίες διαμένουν εφοπλιστές, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν πέρα από τα είδη μεταμφίεσης, όπως περούκες, δύο πιστόλια, το ένα -μάρκας USP- εκ των οποίων είχε κλαπεί πριν δύο χρόνια από το σπίτι αστυνομικού στον Πειραιά, τέιζερ, μονωτικές ταινίες, γάντια, κουκούλες «full face» και διαρρηκτικά εργαλεία για τη δέσμευση του υποψήφιου θύματος τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν φανερώσει κατά την ανάκριση ποιος θα ήταν ο υποψήφιος στόχος τους και πέρα από αυτό εξετάζεται αν είναι υπεύθυνοι για πλήθος παρόμοιων πράξεων στην ευρύτερη περιοχή.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις είναι σκληροί κακοποιοί και μάλιστα ο ένας από αυτούς αποφυλακίστηκε μόλις πριν από δύο μήνες, κάνοντας χρήση των υφιστάμενων ευεργετικών διατάξεων της νομοθεσίας και ενώ είχε καταδικαστεί για πλήθος κλοπών και ληστειών.

Στην ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι απέτρεψαν εισβολή -με σκοπό τη ληστεία- σε σπίτι επιχειρηματία, καθώς στην οδό Διαδόχου Παύλου διαμένουν γνωστά ονόματα του επιχειρηματικού χώρου. Η προανάκριση από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.