Ανοικτό το 1ο Λύκειο Γλυφάδας μετά από παρέμβαση γονέων και καθηγητών
07-11-2018, 18:21

Ομαλά λειτουργεί και πάλι το 1ο Λύκειο Γλυφάδας, καθώς, μετά από παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων των μαθητών του σχολείου και εκπαιδευτικών, λύθηκε η κατάληψη που είχε ξεκινήσει μερίδα μαθητών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων των μαθητών του 1ου Λυκείου Γλυφάδας, μάλιστα, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το εν λόγω ζήτημα, με την οποία ενημερώνει ότι την Τρίτη, 23, Οκτωβρίου, στις 2 μετά τα μεσάνυχτα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μαζί με το Γυμνασιάρχη και με το Λυκειάρχη εμπόδισαν απόπειρα κατάληψης από δεκαπέντε μαθητές του σχολείου και συζήτησαν μαζί τους.

Παρόλα αυτά, το Σάββατο, 27 Οκτωβρίου και περίπου την ίδια ώρα μεγαλύτερη ομάδα μαθητών κατέλαβε το σχολικό συγκρότημα, μέχρι και το πρωί της παρασκευής, 2 Νοεμβρίου. Το αρχικό αίτημα των μαθητών, περί απόσυρσης του υπό κατάθεση νομοσχεδίου για το Νέο Λύκειο, μετατράπηκε σε διαμαρτυρία για το «ύφος» των Καθηγητών και του Προέδρου του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος Γονέων αναφέρει, χαρακτηριστικά, πως «από την πρώτη στιγμή δική μας μέριμνα ήταν η προστασία των παιδιών μας και του σχολείου από οποιαδήποτε πιθανή εξωτερική απειλή. Άοκνες και  καθημερινές οι προσπάθειες συνεννόησης από το Λυκειάρχη και εμάς  με την επιτροπή κατάληψης, από όταν έλειψαν τα αιτήματα, με στόχο τη λήξη της και την επιστροφή στην κανονικότητα του Γυμνασίου και του Λυκείου».

Και προσθέτει πως «μετά από τριήμερο εμπαιγμό και υπομονή λήξης της κατάληψης, αποφασίσαμε να δράσουμε μαζί με γονείς , μαθητές, καθηγητές του Λυκείου μας και τη βοήθεια του Δήμου. Χωρίς καμιά βίαιη ενέργεια ή διάθεση ανοίξαμε το σχολείο και επιτρέψαμε σε μαθητές και σε καθηγητές να επιστρέψουν στις τάξεις τους. Να σημειώσουμε ότι δε διαπιστώθηκαν βανδαλισμοί στο σχολείο μας κατά τη διάρκεια της κατάληψης».