Ξεκινά τη λειτουργία του το νέο Κοιμητήριο του Δήμου Γλυφάδας
02-11-2018, 23:31

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται μέχρι και το απόγευμα της Παρασκευής (2/11) οι εργασίες στο χώρο του νέου Κοιμητηρίου Γλυφάδας, ώστε όλα να είναι έτοιμα για την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του με τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού που θα πραγματοποιηθούν αυτήν τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου, στις 4 μ.μ., δίπλα στις εγκαταστάσεις του Εργοστασίου Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Μέσων (ΕΤΗΜ) της Πολεμικής Αεροπορίας, στο τέρμα της οδού Μικράς Ασίας, στην Άνω Γλυφάδα.

Με αυτόν τον τρόπο ένα μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα δεκαετιών, που ταλαιπωρούσε για 40 χρόνια τους δημότες της Γλυφάδας και που περίμενε με ανυπομονησία η πόλη της Γλυφάδας, λύνεται οριστικά.

Υπενθυμίζεται πως το κοιμητήριο σχεδιάστηκε, αδειοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε με δαπάνες του Δήμου Γλυφάδας, σε έκταση που παραχωρήθηκε με ειδικό νόμο το Δεκέμβριο του 2014 από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ ο Ιερός Ναός του κοιμητηρίου κατασκευάστηκε με δωρεά του Θανάση Μαρτίνου.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου: «Για περισσότερα από 40 χρόνια η Γλυφάδα αντιμετώπιζε το οξύτατο κοινωνικό πρόβλημα της έλλειψης κοιμητηρίου, καθώς το παλιό κοιμητήριο της πόλης μας, έκτασης μόλις πέντε στρεμμάτων, ήταν πλήρες. Με μεγάλο αγώνα για να ξεπεράσουμε πολλά γραφειοκρατικά και πρακτικά εμπόδια, με κατάθεση ψυχής, εργαστήκαμε επί τέσσερα χρόνια για να δημιουργήσουμε αυτό το έργο».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο σημείο έχει κατασκευαστεί και μνημείο όπου αναφέρονται τα 750 περίπου ονόματα των πεσόντων της Αεροπορίας μας από την ίδρυσή της πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.