Η ακαδημία κολύμβησης του ΑΝΟΓ συνεχίζει να παράγει πρωταθλητές
17-10-2018, 0:39

Η εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» δημοσίευσε ένα εκτενές αφιέρωμα σχετικά με το κολυμβητικό τμήμα του ΑΝΟ Γλυφάδας και τις ακαδημίες του συλλόγου, που συνεχίζουν, διαχρονικά, να «παράγουν» πρωταθλητές.

Το άρθρο αναφέρει, χαρακτηριστικά, τα εξής: «H υδάτινη «κυψέλη» των πρωταθλητών - Το κολυμβητικό τμήμα του ΑΝΟ Γλυφάδας κατείχε ανέκαθεν και εξακολουθεί να κατέχει δεσπόζουσα θέση στο κολυμβητικό γίγνεσθαι της Ελλάδας. Ο σύλλογος διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μόνιμη βάση και έχει να επιδείξει πληθώρα επιτευγμάτων.

Μέσα στο πέρασμα των χρόνων, ο ΑΝΟ Γλυφάδας έχει διαπλάσει αναρίθμητους κολυμβητές, οι οποίοι έφτασαν σε μεγάλες διακρίσεις και καταξιώθηκαν τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο. Από τις τάξεις του συλλόγου έχουν περάσει μερικοί από τους πιο σημαντικούς Έλληνες κολυμβητές, όπως η Νέρι Νιανγκουάρα, η Άντα Τερζή, η Κωνσταντίνα Παπαηλία και πολλοί άλλοι.

Λόγω περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων, καθώς και λόγω της φιλοσοφίας που διέπει το σύλλογο, ο ΑΝΟ Γλυφάδας έδινε ανέκαθεν μεγάλη βαρύτητα στα τμήματα υποδομών. Η ανάδειξη ταλαντούχων κολυμβητών αποτελεί μια μακρόχρονη παράδοση, που διατηρείται μέχρι και σήμερα. Πρωταρχικοί στόχοι των συντελεστών της ακαδημίας είναι η σωστή εκμάθηση της κολύμβησης, η εξοικείωση των παιδιών με το νερό, η εμφύσηση στην πειθαρχία, αλλά και η γαλούχηση αθλητών, που θα μπορέσουν να πρωταγωνιστήσουν στις πανελλαδικές και στις διεθνείς διοργανώσεις.

«Στις μικρές ηλικίες διδάσκουμε τα βασικά του αθλήματος, ώστε τα παιδιά να μάθουν να κολυμπούν. Ο σύλλογος βρίσκεται στην ευτυχή θέση να έχει στις τάξεις του ανθρώπους που διαθέτουν τεράστια εμπειρία και είναι σε θέση να κάνουν αποτελεσματική δουλειά. Η κολύμβηση είναι μια εξαιρετικά ωφέλιμη δραστηριότητα και νομίζω ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι εξοικειωμένοι με το νερό. Δουλεύουμε με αφοσίωση και με αγάπη για αυτό που κάνουμε, προκειμένου οι αθλητές μας να είναι ανταγωνιστικοί και να πρωταγωνιστούν σε όλες τις διοργανώσεις στις οποίες μετέχουν. Οι υποδομές έχουν τεράστια σημασία για εμάς, καθώς ο ΑΝΟ Γλυφάδας δεν έχει την οικονομική ευχέρεια να αποκτά αθλητές από άλλους συλλόγους. Από τα χέρια μου έχουν περάσει πολλοί αθλητές, που πέτυχαν σπουδαία πράγματα. Κάποιοι ήταν ήδη φτασμένοι και κάποιοι άλλοι γαλουχήθηκαν από εμένα. Και στις δύο περιπτώσεις η χαρά που αισθάνεται ο προπονητής είναι τεράστια. Ωστόσο, το να παίρνεις ένα παιδί και να το κάνεις πρωταθλητή από το μηδέν, δε συγκρίνεται με τίποτα», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο υπεύθυνος των υποδομών του συλλόγου, Μίλτος Κανελλόπουλος.

Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Γλυφάδας – Έτος ίδρυσης: 1946 – Προπονητές: Μίλτος Κανελλόπουλος, Βασίλης Δάβαρης, Μαριάννα Λυμπερτά, Μαριάννα Εγκόροβα, Βασίλης Πανταζής, Μανώλης Μαρουσάκης, Γκόλφω Θεοδωροπούλου, Μαρία Κωνσταντάτου, Μάγδα Καρατζούνη, Μαρία Καραθανάση, Όλγα Γερασίμοβα, Ελένη Μόρε, Ευαγγελία Κουτίδη –  Εγκαταστάσεις: Ανοιχτό κολυμβητήριο Γλυφάδας / Κλειστό κολυμβητήριο Γλυφάδας – Επικοινωνία: anog.gr».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ