Στις 5 Νοεμβρίου ξεκινά τη λειτουργία του το νέο Κοιμητήριο της Γλυφάδας
11-10-2018, 10:21

Ένα από τα πιο σημαντικά και δυσεπίλυτα προβλήματα που ταλαιπωρούσε για ολόκληρες δεκαετίες τους κατοίκους της Γλυφάδας λύθηκε και επίσημα, πλέον, καθώς το νέο Κοιμητήριο της Γλυφάδας ξεκινά τη λειτουργία του τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου, στις 4 μ.μ.

Με μήνυμά του ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, αναφέρεται σε αυτήν την ιστορική ημέρα για τη Γλυφάδα, λέγοντας, χαρακτηριστικά: «Τη Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου, ξεκινά τη λειτουργία του το νέο Kοιμητήριο του Δήμου Γλυφάδας. Κρατήστε αυτήν την ημερομηνία. Πρόκειται για μια ιστορική ημέρα για τη Γλυφάδα, κατά την οποία ένα κοινωνικό αίτημα δεκαετιών γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Σας καλούμε στις 5/11, στις 4 το απόγευμα στα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού στο νέο δημοτικό μας Kοιμητήριο. Πολύ σύντομα θα επανέλθω με αναλυτικές λεπτομέρειες».

Υπενθυμίζεται πως το νέο Κοιμητήριο βρίσκεται σε ένα εν ενεργεία στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας, στην παρυφή του Υμηττού, δίπλα στις εγκαταστάσεις του ΕΤΗΜ (Εργοστάσιο Τηλεπικοινωνιακών και Ηλεκτρονικών Μέσων), στο τέρμα της οδού Μικράς Ασίας, σε μία έκταση περίπου 800 στρεμμάτων και περίπου ένα χιλιόμετρο πάνω από το τελευταίο σπίτι στην περιοχή της Τερψιθέας και είναι εκτός οικιστικής ζώνης.

Η Δημοτική Αρχή Γλυφάδας, άλλωστε, από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε, άρχισε να ασχολείται επισταμένως με το συγκεκριμένο ζήτημα και με τα άπειρα εμπόδια που υπήρχαν και που προέκυπταν διαρκώς στην πορεία. Ύστερα από πολλές και συνεχείς προσπάθειες, όμως, ξεπεράστηκαν και οι τελευταίοι «σκόπελοι» και το νέο Κοιμητήριο είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη λειτουργία του, σε μία έκταση σαφώς μεγαλύτερη από το προηγούμενο (45 στρέμματα το καινούργιο – 5 το παλιό) και με πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως κομμάτι της έκτασης θα χρησιμοποιηθεί και από την Πολεμική Αεροπορία, καθώς εκεί θα γίνει και ένα κοιμητήριο που θα είναι αφιερωμένο στους πεσόντες αεροπόρους και θα δημιουργηθεί παράλληλα ένα μνημείο όπου θα αναφέρονται και τα 600 περίπου ονόματα των πεσόντων της Πολεμικής Αεροπορίας από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι και τώρα, ενώ θα βρίσκεται τοποθετημένο στο χώρο και αεροπλάνο της Αεροπορίας από την Τανάγρα.