Στο ΔΑΚ Γλυφάδας ο τελευταίος αγώνας για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ Ανδρών
08-10-2018, 9:54

Στο κλειστό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας «Ματθαίος Λιούγκας» και σε αυτό του Μαρκόπουλου θα φιλοξενηθούν στις αρχές Ιανουαρίου οι τελευταίοι εντός έδρας αγώνες των Εθνικών Ομάδων Ανδρών και Γυναικών για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, 5 Ιανουαρίου, η Εθνική Ανδρών θα φιλοξενήσει την αντίστοιχη της Σουηδίας στο κλειστό γήπεδο της Γλυφάδας, ενώ, την επόμενη ημέρα, η Εθνική Γυναικών θα αντιμετωπίσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Νορβηγίας στο κλειστό του Μαρκόπουλου. Και οι δύο αγώνες έχουν κοινή ώρα έναρξης τις 19:00 αν και μπορεί να υπάρξει τροποποίηση ανάλογα με το πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι αμφότερες οι Εθνικές Οομάδες έχουν προκριθεί στην τελική φάση των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων και οι εντός έδρας αγώνες τον Ιανουάριο αναμένεται να έχουν πανηγυρικό χαρακτήρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το κλειστό Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας «Ματθαίος Λιούγκας» επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλά άλλα γήπεδα της χώρας για να φιλοξενήσει αυτήν τη σπουδαία αναμέτρηση, άλλο ένα χαρακτηριστικό δείγμα του ότι ο Δήμος Γλυφάδας έχει κερδίσει επάξια την επιστοσύνη των αθλητικών ομοσπονδιών με τις πολλές και μεγάλες διοργανώσεις σε διάφορα αθλήματα που έχει φιλοξενήσει με απόλυτη επιτυχία τα τελευταία χρόνια (π.χ. Final 4 Κυπέλλων Βόλεϊ Ανδρών, Μπάσκετ Γυναικών, Χάντμπολ Ανδρών κ.ά.). Και όλα αυτά χάρη στις επίπονες προσπάθειες του Τομεάρχη Αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας, Περικλή Δορκοφίκη, του επιτελείου του και του Δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου, που έχουν θέσει την ανάπτυξη του αθλητισμού ως βασική προτεραιότητα στα τεκταινόμενα της πόλης.