Το Refugee Food Festival και στη Γλυφάδα
07-12-2017, 0:23

Tο Refugee Food Festival έρχεται στην Ελλάδα – και στη Γλυφάδα - με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων στις 20 Ιουνίου.

Το Athens Insider διοργανώνει το πρώτο αθηναϊκό Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων σε συνεργασία με την οργάνωση Food Sweet Food και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με την υποστήριξη του Ελληνικού Φόρου Προσφύγων και του Solidarity Now.

Το συγκεκριμένο φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 18-22 Ιουνίου σε διάφορα σημεία, αποτελεί μια ιδιαίτερη γαστρονομική συνάντηση, αλλά και μια προσπάθεια ανταλλαγής απόψεων, γνωριμίας πολιτισμών και κατανόησης της διαφορετικότητας μεταξύ αυτών.

Συγκεκριμένα, πρόσφυγες σεφ που ζουν τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα, θα συνεργαστούν με 5 ελληνικά εστιατόρια, ενσωματώνοντας στο μενού τους πιάτα υψηλής ποιότητας εμπνευσμένα από τις χώρες καταγωγής τους ή από άλλες διεθνείς κουζίνες. Η κοινωνική αυτή πρωτοβουλία θέτει εκτός των άλλων και ως στόχο την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των μεταναστών στα επαγγέλματα που αγαπάνε πραγματικά, αλλά και την αλλαγή του τρόπου που βλέπουμε τους πρόσφυγες.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει την Κυριακή 18 Ιουνίου ιρανική κουζίνα από την Mahboubeh Tavakoli στο εστιατόριο ΓΗ, Γλυφάδα, τηλ. 210 9648512 (20-25 ευρώ).