Ανοίγει ο δρόμος για αποζημιώσεις των δήμων που επλήγησαν από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ»
03-10-2018, 5:12

Ανοίγουν οι διαδικασίες για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη ρύπανση που προκάλεσε το ναυάγιο του δεξαμενοπλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ» και από τους ζημιωθέντες δήμους της ευρύτερης περιοχής του ναυαγίου. Το υπουργείο Ναυτιλίας ξεκίνησε σχετική διαδικασία για να ενημερωθούν οι δημοτικές αρχές για τα δικαιώματά τους και στη συνέχεια να ενημερώσουν και όλους τους επιχειρηματίες του δήμου τους, οι οποίοι πιθανώς επλήγησαν από το ναυάγιο και από τη ρύπανση που αυτό προκάλεσε. Δεδομένου ότι οι προθεσμίες είναι συγκεκριμένες για την κατάθεση αίτησης αποζημίωσης ή αγωγής, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να κινηθούν άμεσα.

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου, στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Συνέλευση Διαβούλευσης, με θέμα τη διαδικασία υποβολής αιτημάτων στο «IOPC Fund», την οποία συγκάλεσε η Δημόσια Αρχή Λιμένων. Στην προαναφερόμενη διαβούλευση συμμετείχαν ο διοικητής της Δημόσιας Αρχή Λιμένων, Δημοσθένης Μπακόπουλος, ο εκπρόσωπος του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ανθυποπλοίαρχος ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, Παντελής Ζώης, ο ασφαλιστικός σύμβουλος της Αρχής, Ιωάννης Πετρίδης, ο επικεφαλής γραφείου «IOPC Fund» στον Πειραιά, Αλέξανδρος Μπέκας, εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, εκπρόσωποι των Δήμων Γλυφάδας, Πειραιά, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Περάματος, Σαλαμίνας, Παλαιού Φαλήρου, Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης και Κρωπίας, εκπρόσωποι των ΕΒΕΠ και ΒΕΠ, καθώς και εκπρόσωποι της ΟΛΠ ΑΕ. 

Κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης έγινε αναλυτική παρουσίαση των διαδικασιών και των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την υποβολή στο «IOPC Fund» αιτημάτων καταβολής αποζημιώσεων λόγω ζημίας προκληθείσας από ρύπανση οφειλόμενη στο συμβάν του Δ/Ξ «Αγία Ζώνη ΙΙ».