Το επενδυτικό πλάνο της «Grivalia» για τα Αστέρια Γλυφάδας
26-09-2018, 15:06

Επιπλέον κεφάλαια ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ θα έχει στη διάθεσή της για νέες επενδύσεις η «Grivalia Properties AEEAΠ», έχοντας εξασφαλίσει δύο ανοικτές πιστωτικές γραμμές από τους Ομίλους «Πειραιώς» και «Eurobank», προκειμένου να χρηματοδοτήσει το επενδυτικό πλάνο της επόμενης διετίας.

Χθες, η εταιρεία ανακοίνωσε την υπογραφή της πιστωτικής γραμμής ύψους έως 75 εκατομμύρια ευρώ με τον Όμιλο «Πειραιώς, ενώ είχε προηγηθεί προ μηνών η αντίστοιχη συμφωνία για ισόποσα κεφάλαια με τον όμιλο της «Eurobank». Τα νέα κεφάλαια θα χρηματοδοτήσουν επενδύσεις της εισηγμένης σε νέα «projects», είτε πρόκειται για υφιστάμενα επαγγελματικά ακίνητα, είτε και για νέα έργα, μεταξύ των οποίων και το μεγάλο έργο για την ανάπλαση των πρώην εγκαταστάσεων της «Παπαστράτος», συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία χώρων γραφείων και ξενοδοχείου, που υλοποιείται από την «Dimand», σε κοινοπραξία με την «Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης» (EBRD). Η «ΑΕΕΑΠ», μόλις προ ημερών, οριστικοποίησε την εξαγορά του 49% και της δεύτερης εταιρείας που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό- το έργο πραγματοποιείται σταδιακά και ήδη έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση για το πρώτο συγκρότημα γραφείων-, με προσύμφωνο για την εξαγορά και του υπόλοιπου 51% μετά το πέρας της μετασκευής του ακινήτου από πρώην βιομηχανικό χώρο σε συγκρότημα γραφείων σύγχρονων προδιαγραφών.

Μέσω του έτερου «οχήματος» στον ξενοδοχειακό τομέα, ήτοι της «Grivalia Hospitality» και των κεφαλαίων που συγκεντρώνει η τελευταία, θα χρηματοδοτηθούν οι επενδυτικές κινήσεις που έχει προαναγγείλει ο όμιλος της «Grivalia» στο κομμάτι των ξενοδοχειακών επενδύσεων. Συγκεκριμένα, μέσω της ξενοδοχειακής πλατφόρμας της «Grivalia Hospitality» έχουν δρομολογηθεί για μέσα στο 2019 η πρώτη φάση της επένδυσης στα Αστέρια Γλυφάδας με ορίζοντα λειτουργίας για την επόμενη θερινή σεζόν. Η πρώτη φάση του έργου, μέσω της Ναυσικά Α.Ε. (που έχει τη μακροχρόνια μίσθωση του ακινήτου των Αστεριών της Γλυφάδας με βασικό μέτοχο την «Grivalia Hospitality» και μέτοχο μειοψηφίας τον Όμιλο «Παπαθεοχάρη») περιλαμβάνει τη λειτουργία του περιβάλλοντα χώρου και των εστιατορίων, ενώ η λειτουργία των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και η αναβίωση των θρυλικών «Αστεριών» τοποθετούνται για το 2020, δεδομένης της πολυπλοκότητας του έργου και του όγκου των απαραίτητων αδειών. Σημειωτέον, ότι όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μέσα στο φθινόπωρο, ενδεχομένως κι έως το τέλος του Οκτωβρίου, η εταιρεία είναι πολύ πιθανό να είναι σε θέση να ανακοινώσει το πλήρες επενδυτικό πλάνο, που περιλαμβάνει και το όνομα της διεθνούς αλυσίδας που θα βάλει την υπογραφή της στη νέα εμβληματική μονάδα 5 αστέρων.