Ο Δήμος Γλυφάδας βραβεύει τους επιτυχόντες αποφοίτους των σχολείων της πόλης
19-09-2018, 14:02

Απόψε, στις 19:30, στο Διασχολικό Κέντρο Γλυφάδας, στη διεύθυνση: Αγίας Τριάδος 9, ο Δήμος Γλυφάδας για μία ακόμη χρονιά θα πραγματοποιήσει ειδική εκδήλωση όπου θα τιμήσει τους επιτυχόντες αποφοίτους των σχολείων της πόλης.

Στο περιθώριο της βράβευσης των μαθητών των σχολείων της Γλυφάδας που κατάφεραν να εισαχθούν στα πανεπιστημιακά, εκπαιδευτικά, ιδρύματα της χώρας από το Δήμαρχο Γλυφάδας, Γιώργο Παπανικολάου και από την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Γλυφάδας, Νατάσα Αργυροπούλου, μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθεί και κλήρωση, όπου 65 τυχεροί απόφοιτοι θα κερδίσουν μία θέση σε εκπαιδευτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες, η οποία και θα γίνει στο προσεχές διάστημα.

Εκεί, θα έχουν την ευκαιρία και τη μοναδική εμπειρία να γνωρίσουν και να δουν τα θεσμικά όργανα και τους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κ.ά. και φυσικά να θαυμάσουν τα αξιοθέατα και τις τοποθεσίες της περιοχής.

Σημειώνεται πως φέτος το ποσοστό εισαγωγής των αποφοίτων των δημοσίων Γενικών Λυκείων της Γλυφάδας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ήταν εξαιρετικά υψηλό, καθώς σχεδόν 9 στους 10 αποφοίτους της φετινής χρονιάς (ποσοστό 85%) πέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ ή σε ΤΕΙ.

Ειδικότερα, μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, τα αποτελέσματα ανά Λύκειο (αφορά μόνο τους αποφοίτους του 2018 που συμμετείχαν στις εξετάσεις) αναλυτικά έχουν ως εξής:

1ο Λύκειο: 94 υποψήφιοι, 78 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 83%)

2ο Λύκειο: 84 υποψήφιοι, 77 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 92%)

3ο Λύκειο: 72 υποψήφιοι, 60 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 83%)

4ο Λύκειο: 108 υποψήφιοι, 92 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 85%)

5ο Λύκειο: 70 υποψήφιοι, 54 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 77%)

6ο Λύκειο: 84 υποψήφιοι, 73 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 87%)

1ο ΕΠΑΛ: 35 υποψήφιοι, 19 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 55%)