Η λαμπρή τελετή της βράβευσης των αποφοίτων μαθητών από το Δήμο Γλυφάδας
20-09-2018, 12:11

Ο Δήμος Γλυφάδας τίμησε χτες, σε μία λαμπρή τελετή, στο Διασχολικό Κέντρο Γλυφάδας, για μία ακόμη χρονιά, τους μαθητές και τις μαθήτριες που επιτυχώς αποφοίτησαν από τα Λύκεια της πόλης και εισήχθησαν σε σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε μία βραδιά όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εδέσματα και ροφήματα, προσφορά του Δήμου Γλυφάδας, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, συνεχάρη τα παιδιά, αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Σας καλωσορίζουμε για μία ακόμη χρονιά σε αυτήν τη γιορτή, που, πλέον, αποτελεί μια πρωτοβουλία που έχει γίνει θεσμός για την πόλη μας. Συγχαρητήρια σε όλους, μαθητές, γονείς και καθηγητές και όσους ασχολούνται με τον τομέα της Παιδείας στο Δήμο μας, που στάθηκαν δίπλα στα παιδιά, τα στήριξαν και έζησαν μαζί τους την αγωνία τους. Γνωρίζω, ενθυμούμενος και εμένα όταν αποφοίτησα από το σχολείο, ότι η χαρά του να περάσεις σε κάποιο πανεπιστήμιο είναι απερίγραπτη, είναι μοναδική. Καλή συνέχεια στη συνέχεια της ζωής σας, καλή σταδιοδρομία και μην ξεχνάτε πως εσείς είστε το μέλλον αυτού του τόπου, εσείς είστε το μέλλον αυτής της πόλης. Μη διστάσετε ποτέ να ζητήσετε βοήθεια και απευθυνθείτε στο Δήμο σας αν χρειαστεί. Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε και να ενισχύουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα σχολεία μας και τους μαθητές, που είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για το μέλλον της πόλης μας και της πατρίδας μας».

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Γλυφάδας, Νατάσα Αργυροπούλου, είπε, χαρακτηριστικά: «Συγχαρητήρια στα παιδιά για την πρόοδό τους, στους γονείς που τα στήριζαν και στους καθηγητές για το λειτούργημα που ασκούν. Ένα σημαντικό κεφάλαιο «έκλεισε», ένα άλλο όμως μεγαλύτερο ανοίγεται πλέον μπροστά σας. Η ζωή και οι προκλήσεις είναι μπροστά σας και εμείς θα είμαστε δίπλα σας. Καλή συνέχεια στις σπουδές σας και στη ζωή σας, να είστε όλες και όλοι καλά».

Στη συνέχεια ο Δήμος Γλυφάδας βράβευσε με επαίνους όλους τους αποφοίτους, ενώ μία ακόμα έκπληξη περίμενε τους παρευρισκόμενους, καθώς πραγματοποιήθηκε κλήρωση, κατά την οποία 65 τυχεροί από τους μέχρι πρότινος μαθητές κέρδισαν μία θέση σε εκπαιδευτική επίσκεψη στις Βρυξέλλες, η οποία και θα γίνει στο προσεχές διάστημα. Εκεί, θα έχουν την ευκαιρία και τη μοναδική εμπειρία να γνωρίσουν και να δουν τα θεσμικά όργανα και τους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κ.ά. και φυσικά να θαυμάσουν τα αξιοθέατα και τις τοποθεσίες της περιοχής.