Πλήθος κόσμου γιόρτασε στο 9ο Ευρυαλιώτικο Γλέντι
25-09-2018, 11:29

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 22 Σεπτεμβρίου, το 9ο Ευρυαλιώτικο Γλέντι του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Ευρυάλης Γλυφάδας στο Οικολογικό Πάρκο Νέας Ευρυάλης Γλυφάδας.

Στην εκδήλωση έδωσε το «παρών» πλήθος κόσμου, πάνω από 600 καλεσμένοι, αριθμός, μάλιστα, που αποτελεί τη μεγαλύτερη προσέλευση τα τελευταία 9 χρόνια στη συγκεκριμένη γιορτή, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, η σύζυγός του, Εύα Ντογιάκου και πολλοί δημότες της Γλυφάδας και μέλη άλλων τοπικών Συλλόγων κ.ά.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης βραβεύτηκε για τη μακρόχρονη παρουσία της και την προσφορά της η πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου, Ταξιαρχούλα Σακκά, στην οποίαν και απονεμήθηκε ο τίτλος της επίτιμης Προέδρου του Συλλόγου, με τη βράβευση να πραγματοποιεί ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν και απόλαυσαν με τη μουσική και με τα τραγούδια του Γιώργου Σαλαμπάση, του Γιώργου Ζαμπέτα και πολλών άλλων γνωστών Ευρυαλιωτών καλλιτεχνών, ενώ είχαν την ευκαιρία να χορέψουν μαζί με τα χορευτικά τμήματα της Ένωσης Ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία» και με την Ακαδημία Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «Λυγκηστές». Μάλιστα, η Ένωση ποντίων Γλυφάδας «Η Ρωμανία» προσέφερε ως δώρο στον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Ευρυάλης Γλυφάδας, Ορέστη Τσάγκλα, ένα βιβλίο με την ποντιακή διάλεκτο.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια στα μέλη του Συλλόγου για την πολυετή προσφορά τους στα πολιτιστικά και όχι μόνο δρώμενα της Γλυφάδας και ευχήθηκε «καλή δύναμη στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που ανέλαβε το Μάιο», ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ορέστης Τσάγκλας, από τη μεριά του, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και για τη στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια και υποσχέθηκε πως «ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Ευρυάλης Γλυφάδας θα συνεχίσει το έργο του και τη δράση του με αμείωτο ρυθμό, μέχρι και την αντάμωση στο επόμενο Ευρυαλιώτικο Γλέντι».