Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Γλυφάδας
11-09-2018, 23:27

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα στα σχολεία της Γλυφάδας, όπου τελέστηκε ο καθιερωμένος αγιασμός και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής Γλυφάδας επισκέφτηκαν τα σχολεία της πόλης, όπου μοιράστηκαν τη χαρά των παιδιών και την ανυπομονησία τους για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς και τα χαμόγελα των γονιών τους.

Άλλωστε, μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τα νήπια της πόλης, καθώς ο Δήμος Γλυφάδας προχώρησε μέσα στο καλοκαίρι σε πλήρη ανακαίνιση όλων των αύλειων χώρων των δημόσιων νηπιαγωγείων της Γλυφάδας.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, επισκέφθηκε έξι συνολικά σχολεία μαζί με την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης του Δήμου Γλυφάδας, Νατάσσα Αργυροπούλου, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, όπου συνομίλησαν με τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς και αντάλλαξαν ευχές για καλή σχολική χρονιά.

«Όλες τις προηγούμενες χρονιές θέσαμε ως απόλυτη προτεραιότητα τα παιδιά μας και κάναμε τα πάντα για αυτά: Από τη συντήρηση, την ανακαίνιση και την αναβάθμιση όλων των σχολικών μας μονάδων, μέχρι τη δημιουργία δύο νέων υπερσύγχρονων παιδικών σταθμών και την κατασκευή ποιοτικών παιδότοπων σε κάθε γειτονιά της πόλης μας», είπε στο χαιρετισμό του ο κ. Παπανικολάου.

«Κάθε χρόνο, από το 2015 μέχρι και σήμερα, ένα μεγάλο κομμάτι του προϋπολογισμού του Δήμου Γλυφάδας είναι "κλειδωμένο" για έργα υποδομής στα σχολεία. Έργα αναβάθμισης όλων των υποδομών, έργα ποιοτικής συντήρησης και φροντίδας. Έτσι, μαζί με τις εργασίες συντήρησης κάθε χρόνο, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έργα που ήταν ζητούμενο για δεκαετίες. Έτσι τοποθετήσαμε πέρυσι στέγαστρα σε 14 σχολεία, έτσι φτιάξαμε νέους χώρους άθλησης και νέα αποδυτήρια όπου ήταν αναγκαίο, έτσι φέτος δημιουργούμε σε όλα τα νηπιαγωγεία μας σύγχρονους και ασφαλείς προαύλειους χώρους, υψηλής ποιότητας και αισθητικής και έτσι θα συνεχίσουμε», τόνισε επίσης ο Δήμαρχος Γλυφάδας.