Ο «Καζαντζάκης» του Γιάννη Σμαραγδή έρχεται απόψε στο Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας
12-09-2018, 18:49

Συνεχίζεται απόψε το Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας 2018 με την κινηματογραφική ταινία: «Καζαντζάκης», του 2017.

Μετά την άκρως επιτυχημένη βραδιά της Κυριακής, 9 Σεπτεμβρίου, με τη δημοφιλή θεατρική παράσταση: «Μαντάμ Σουσού», η οποία προσέλκυσε περίπου 5.000 θεατές, οι νύχτες πολιτισμού στο φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας 2018 συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, καθώς έρχεται στην 3η μαρίνα Γλυφάδας ο «Καζαντζάκης».

Πρόκειται για μία ελληνική βιογραφική ταινία, σε σκηνοθεσία και σε σενάριο του Γιάννη Σμαραγδή, με τους: Μαρίνα Καλογήρου, Θοδωρή Αθερίδη, Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Νίκο Καρδώνη, Ζέτα Δούκα και Αργύρη Ξάφη. Η πλοκή της ταινίας επικεντρώνεται στο Νίκο Καζαντζάκη, ο οποίος διαβάζει το αυτοβιογραφικό: «Αναφορά στον Γκρέκο», αναπολώντας την πολυτάραχη ζωή του.

Φυσικά, το Φεστιβάλ δε σταματάει εδώ, καθώς ακολουθεί ένα γεμάτο τετραήμερο με μουσική και θέατρο.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τους Γιώργο Σαλαμπάση, Κωνσταντίνα, Γιώργο Ζαμπέτα, Μαρία Κοτσίρη και Θεανώ – «Ο 20ός αιώνας τραγουδάει», το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου, έρχεται στην παραλία της Γλυφάδας η αξεπέραστη και διαχρονική, Κατερίνα Στανίση, σε μία βραδιά αφιερωμένη στο ελληνικό, λαϊκό, τραγούδι, την Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη, σε σκηνοθεσία Μπέσυ Μάλφα, «Άγρια Δύση» και τη Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου, η Γλυφαδιώτισσα σοπράνο, Σοφία Κουτσούρη, θα ταξιδέψει το κοινό με τη μοναδική φωνή της και έπεται και συνέχεια.

Το Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας 2018 συνεχίζεται μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως η ώρα έναρξης όλων των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ είναι στις 8:30 μ.μ. και πως η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, ενώ αντί εισιτηρίου, ο Δήμος Γλυφάδας συγκεντρώνει τρόφιμα και φάρμακα για τις δημοτικές κοινωνικές δομές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ στις ιστοσελίδες: http://www.glyfada.gr/festival/ και http://www.iglyfada.gr/article/dimotika/ksekina-apopse-to-b-meros-tou-festibal-dimou-glufadas-2018/1427.