Ο Δήμος Γλυφάδας βράβευσε το Γιάννη Σμαραγδή
13-09-2018, 0:37

Την ταινία «Καζαντζάκης», του 2017, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν χτες το βράδυ στην 3η μαρίνα της Γλυφάδας, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για το Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας 2018.

Η ελληνική, αυτή, βιογραφική ταινία είναι σε σκηνοθεσία και σε σενάριο Γιάννη Σμαραγδή και πρωταγωνιστούν οι: Μαρίνα Καλογήρου, Θοδωρής Αθερίδης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Νίκος Καρδώνης, Ζέτα Δούκα και Αργύρης Ξάφης. Η πλοκή της ταινίας επικεντρώνεται στο Νίκο Καζαντζάκη, ο οποίος διαβάζει το αυτοβιογραφικό: «Αναφορά στον Γκρέκο», αναπολώντας την πολυτάραχη ζωή του.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο δημιουργός της ταινίας, κος Γιάννης Σμαραγδής, στον οποίο, μάλιστα, προσέφερε τιμητική πλακέτα για το πολιτιστικό και καλλιτεχνικό του έργο στη ζωή του τόπου, εκ μέρους του Δήμου Γλυφάδας, η Αντιπρόεδρος του ΚΑΠΠΑ του Δήμου Γλυφάδας, κα Μαίρη Παπάζογλου.

Ο κος Σμαραγδής στο περιθώριο της βράβευσής του, αφού ευχαρίστησε το Δήμο Γλυφάδας για αυτήν τη μεγάλη τιμή που του έκανε και τους θεατές που έσπευσαν να απολαύσουν την ταινία, είπε, μεταξύ άλλων: «Περισσότερο από καλό σκηνοθέτη, θα ήθελα να με θυμούνται όλοι σαν έναν καλό Έλληνα πολίτη. Ας προσπαθήσουμε όλοι να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, να νοιαζόμαστε πρώτα για το καλό των υπολοίπων και μετά για το δικό μας καλό. Μόνον έτσι θα πάμε μπροστά. Να είστε υπερήφανοι για τον ελληνικό μας πολιτισμό».

Η κα Μαίρη Παπάζογλου από τη μεριά της ευχαρίστησε τον κο Γιάννη Σμαραγδή για την παρουσία του στην προβολή της ταινίας και ανέφερε, χαρακτηριστικά: «Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε σα Δήμος Γλυφάδας είναι να τιμήσουμε αυτόν το σπουδαίο δημιουργό, αυτόν το σπουδαίο Έλληνα και άνθρωπο, για να έχει να θυμάται πως πέρασε και από τα μέρη μας. Είναι μεγάλη μας χαρά να φιλοξενούμε στο Φεστιβάλ μας τέτοιους καταξιωμένους καλλιτέχνες με τόσο σπουδαία έργα».

Το Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας 2018 συνεχίζεται αύριο, Παρασκευή, 14 Σεπτεμβρίου, με τη συναυλία των Γιώργου Σαλαμπάση, Κωνσταντίνας, Γιώργου Ζαμπέτα, Μαρίας Κοτσίρη και Θεανούς: «Ο 20ός αιώνας τραγουδάει», το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου, με τη συναυλία της αξεπέραστης και διαχρονικής, Κατερίνας Στανίση και την Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου, με την κωμωδία του Θοδωρή Αθερίδη, σε σκηνοθεσία Μπέσυ Μάλφα: «Άγρια Δύση».

Το Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας 2018 συνεχίζεται μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως η ώρα έναρξης όλων των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ είναι στις 8:30μ.μ. και πως η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, ενώ αντί εισιτηρίου, ο Δήμος Γλυφάδας συγκεντρώνει τρόφιμα και φάρμακα για τις δημοτικές κοινωνικές δομές.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ στις ιστοσελίδες: http://www.glyfada.gr/festival/ και http://www.iglyfada.gr/article/dimotika/ksekina-apopse-to-b-meros-tou-festibal-dimou-glufadas-2018/1427.