Δύο «χρυσά» βραβεία για το Δήμο Γλυφάδας
01-08-2018, 1:40

Με δύο χρυσά βραβεία τιμήθηκε ο Δήμος Γλυφάδας στα «Best City Awards», στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Τα «Best City Awards» επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές, που καθιστούν τις πόλεις ευφυείς και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών τους. Το ένα βραβείο το κέρδισε στην κατηγορία «ΤΠΕ & Διακυβέρνηση» για την ηλεκτρονική παρακολούθηση πορείας εγγράφων στις υπηρεσίες του Δήμου (σύστημα «Fix My School») και το άλλο χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Κτήρια» για τον αειφόρο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του νέου παιδικού σταθμού του Δήμου.

«Παραλάβαμε από την Πολιτεία την αρμοδιότητα για τη φροντίδα των σχολικών κτηρίων - περισσότερα από 50 έχουμε στη Γλυφάδα! - και καλούμαστε να είμαστε άμεσοι στις παρεμβάσεις μας και να διασφαλίζουμε τη σωστή συνέργεια με τους συλλόγους γονέων, τους καθηγητές, τις σχολικές επιτροπές και τις υπηρεσίες μας. Με το «Fix My School» πετυχαίνουμε το σκοπό αυτό και αποδέκτες αυτών των αποτελεσμάτων είναι τα παιδιά μας και αυτό είναι το πρώτιστο μέλημα όλων μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου μετά την παραλαβή του χρυσού βραβείου για την εφαρμογή «Fix My School». Στη συνέχεια, μετά τη βράβευση για το νέο δημοτικό, παιδικό σταθμό, τόνισε: «Η μεγαλύτερη επιβράβευση είναι η χαρά των παιδιών που ζουν καθημερινά στο μικρό αυτό παιδικό χωριό που δημιουργήσαμε, αλλά και η ικανοποίηση των γονιών και των παιδαγωγών μας που εργάζονται σε ένα πρότυπο περιβάλλον, σε ένα παιδικό σταθμό διεθνών προδιαγραφών».

Ο νέος, ιδιόκτητος παιδικός σταθμός του Δήμου Γλυφάδας, στεγάζει πλέον καθημερινά τα νήπια της περιοχής, σε ένα περιβάλλον μοντέρνο, πρωτότυπο και οικολογικό. Ο Δ’ δημοτικός παιδικός σταθμός Γλυφάδας, στην περιοχή της Ευρυάλης, είναι ένα έργο που έγινε από το μηδέν και μέσα σε χρόνο-ρεκόρ έξι μηνών, σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Γλυφάδας και με ίδιους πόρους. Ένας πρότυπος παιδικός σταθμός ασφαλής και λειτουργικός, με την πλέον υψηλή ποιότητα κατασκευής, σε σχέδιο των KLAB architects, που φιλοξενεί περισσότερα από εκατό νήπια. Ο παιδικός σταθμός έχει επιφάνεια 400 τ.μ. και κατασκευάστηκε σε οικόπεδο έκτασης 1.332 τ.μ., στο οποίο φυτεύτηκαν δέντρα, λουλούδια και άλλα φυτά.

To «Fix My School» αποτελεί μια νέα, καινοτόμο εφαρμογή του Δήμου Γλυφάδας, μέσω της οποίας καταχωρούνται και παρακολουθούνται διαρκώς οι ροές εργασίας από την υποβολή ενός αιτήματος για τις σχολικές μονάδες (παραγγελία υλικοτεχνικής υποδομής ή επισκευή ζημιάς) μέχρι και την ικανοποίησή του. Μέσω του «Fix My School», το οποίο ανέπτυξε η «Evolution Projects», επιτυγχάνεται η αποτελεσματικότερη διαχείριση των σχολικών μονάδων, με την ψηφιακή αποτύπωση όλων των σχολικών κτιρίων και την ηλεκτρονική καταγραφή βλαβών και ελλείψεων των κτιρίων. Ο Δήμος Γλυφάδας μπορεί πλέον να παρέχει γρήγορα και αποτελεσματικά τις απαιτούμενες υπηρεσίες στα σχολεία και να εξοικονομεί σημαντικό χρόνο και χρήματα.