«Πόλεμος» κυβέρνησης-ΣΤΑΣΥ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο
24-07-2018, 16:36

Σκληρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη και στο Σωματείο Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, με αφορμή την έναρξη της εφαρμογής της χρήσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων από σήμερα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Οι υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ απειλούν ότι θα αναστείλουν από σήμερα την έκδοση των ηλεκτρονικών εισιτηρίων, καθώς ισχυρίζονται ότι δεν έχει υπάρξει σχετικός διάλογος μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων των εργαζομένων για την άμεση αντιμετώπιση, όπως υποστηρίζουν, των τεχνικών και όχι μόνο προβλημάτων που εντοπίστηκαν κατά τη δοκιμαστική λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Μετά τις απειλές, ο υπουργός, κ. Σπίρτζης, έδωσε εντολή να παραπεμφθεί άμεσα στο Πειθαρχικό, με το ερώτημα της απόλυσης, όποιος εργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ αρνηθεί να εκδώσει από σήμερα ηλεκτρονικό εισιτήριο ή ηλεκτρονική κάρτα.

Αξίζει να σημειωθεί πως με ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι πλέον θα εκδίδεται μόνο η ηλεκτρονική κάρτα, ενώ από το τέλος Οκτωβρίου θα εκδίδονται και θα επικυρώνονται μόνο ηλεκτρονικά εισιτήρια.