Βράβευση για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών στη Γλυφάδα
23-07-2018, 19:59

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Γλυφάδας πραγματοποίησε εκδήλωση, όπου βράβευσε το μέλος του, Δρ. Χριστίνα Αργυροπούλου, επίτιμη Σύμβουλο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, στο κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη», στην Άνω Γλυφάδα, σήμερα στις 7 το απόγευμα.

Στη συγκέντρωση, η οποία έλαβε χώρα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών που γιορτάζεται στις 5 Οκτωβρίου, έδωσαν το παρών εκπρόσωποι του εκπαιδευτικού κλάδου της Γλυφάδας και όχι μόνο και της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Γλυφάδας, μεταξύ των οποίων η Αντιδήμαρχος Διοικητικού και Δημοσίων Σχέσεων, Αναστασία Πατεράκη και ο Αντιδήμαρχος Αστικής Ανάπτυξης και Πολεοδομίας, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Γλυφάδας, Ελένη Καράχου, στην εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το ΚΑΠΠΑ και την Πρόεδρό του, Μαίρη Παπάζογλου για τη βοήθειά τους, το Δήμο Γλυφάδας και προσωπικά το Δήμαρχο, Γιώργο Παπανικολάου, για τη στήριξή του και που είναι δίπλα σε όλη αυτήν την προσπάθεια και στις δραστηριότητες.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν μέλη του Συνδέσμου, Επίκουρος Καθηγητής του ΕΚΠΑ, Βασίλης Τσάφος και φυσικά η βραβευόμενη, Χριστίνα Αργυροπούλου, που αναφέρθηκαν στον πολύ σημαντικό ρόλο του δασκάλου στη διδασκαλία και στη εκπαίδευση των νέων παιδιών, όχι μόνο ως προς τη στείρα μεταφορά γνώσεων, αλλά μέσα σε ένα άρτιο εκπαιδευτικό σύστημα και στην εν γένει διαπαιδαγώγηση. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι το λειτούργημα αυτό έχει εξυμνηθεί ουκ ολίγες φορές μέσα στη λογοτεχνία και στην ποίηση, στις περισσότερες περιπτώσεις μέσα από αληθινά παραδείγματα.