04-07-2018, 11:56

Η πορεία εργασιών απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου, με βάση την ενημέρωση που έκανε πριν από λίγο το Λιμενικό Σώμα, έχει ως εξής:

Στη Σαλαμίνα δεν υπάρχει επιφανειακή ρύπανση. Συνεχίζονται και σήμερα με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες καθαρισμού των ακτώνστην ευρύτερη περιοχή του όρμου Σεληνίων – Λιμνιώνα – Κυνοσούρας – Αγίου Νικολάου, με οκτώ (08) πλυστικά μηχανήματα και λοιπά μέσα, από συνεργεία ιδιωτικών εταιρειών εκατόν δώδεκα (112) ατόμων και εθελοντές. Επίσης, στην περιοχή «Θεατράκι» δύτες διενεργούν έλεγχο και καθαρισμό του βυθού.

Στη θαλάσσια περιοχή της Πειραϊκής δεν υφίσταται θαλάσσια ρύπανση, ενώ καθαρισμό των ακτών πραγματοποιεί συνεργείο της αναδόχου εταιρείας με αντλίες, πλυστικά και πιεστικά μέσα. Στο λιμανάκι της Αφροδίτης συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού, ενώ στη “ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ”, πραγματοποιείται καθαρισμός του αιγιαλού και της βραχώδους ακτογραμμής.

Στη θαλάσσια περιοχή Παλαιού Φαλήρου συνεχίζεται, από συνεργείο της αναδόχου εταιρείας με τριάντα (36) άτομα, ο καθαρισμός των ακτών με πιεστικά μηχανήματα και η κατάσταση παρουσιάζεται πολύ βελτιωμένη.

Στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου, στο Α’ και Β’ Αλίπεδο διενεργούνται εργασίες καθαρισμού της ακτογραμμής από είκοσι (20) μέλη συνεργείου ιδιωτικής εταιρείας. Μπροστά από τις παραλίες των Δήμων Αλίμου και Ελληνικού (και ειδικότερα τηςΠαλιάς Φαντασίας, του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών, του ΕΛΚΕΘΕ, του Αγίου Κοσμά και του Αγίου Αλεξάνδρου), επιχειρεί ενισχυμένο προσωπικό ιδιωτικού συνεργείου με συνολικά σαράντα τρία (43) άτομα, με χρήση πιεστικών και λοιπών μηχανημάτων. Η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη.

Στην περιοχή της 1ης-2ης-3ης και 4ης μαρίνας Γλυφάδας, συνεργείο της αναδόχου εταιρείας αποτελούμενο από σαράντα τρία (43) άτομα και εθελοντές, συνεχίζει και σήμερα τις εντατικές εργασίες καθαρισμού των ακτών, με τέσσερα (04) πιεστικά μηχανήματακαι η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη.

Στην εγκατάστασηΑστέρας Γλυφάδας” και στην περιοχή «ΠΙΚΠΑ», η κατάσταση παρουσιάζεται ομοίως βελτιωμένη. Επιχειρεί συνεργείο τριάντα πέντε (35) ατόμων της αναδόχου εταιρείας, με τρία (03) βυτιοφόρα οχήματα, ενώ δύτες διενεργούν έλεγχο του βυθού. Παράλληλα κατά μήκος της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής, πραγματοποιεί ελέγχους σκάφος απορρύπανσης της αναδόχου εταιρείας.

Στη θαλάσσια περιοχή Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Λαγονησίου δεν παρατηρείται θαλάσσια ρύπανση.

Γνωρίζεται, επίσης ότι, σήμερα επιχειρούν δύο (02) σκάφη απορρύπανσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και πέντε (05) ιδιωτικά σκάφη απορρύπανσης, καθώς και λοιπά σκάφη της αναδόχου εταιρείας.