Νέα πεζοδρόμια αποκτά η Γλυφάδα
13-06-2018, 10:37

Εκτετατέμενες εργασίες πεζοδρόμησης γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες στις οδούς Γούναρη και Βενιζέλου στη Γλυφάδα, με χαρακτηριστικό το κόκκινο χρώμα των πεζοδρομίων και τη δημιουργία εσοχών για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα. Ιδού πως περιέγραψε το έργο αυτό που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου:

"Τα πεζοδρόμια σε μια πόλη είναι άμεσα συνδεδεμένα με την καλή λειτουργία της, με την καθημερινότητα, με την ποιότητα ζωής όλων μας.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα πεζοδρόμια στη Γλυφάδα έχουν σε πάρα πολλά σημεία σοβαρά προβλήματα, που όλο αυτό το διάστημα συνεχώς αντιμετωπίζουμε και επισκευάζουμε με στοχευμένες παρεμβάσεις. Χρειάζονται, όμως, ολοκληρωμένες και μεγάλης έκτασης παρεμβάσεις, ειδικά σε κεντρικά σημεία της πόλης (όπως αυτή που ολοκληρώσαμε γύρω από το Γκολφ).

Πλέον μετά από πολύ σοβαρή προετοιμασία, μελέτη και διεθνή διαγωνισμό κάνουμε ακριβώς αυτό: Ένα έργο υποδομής - παράλληλα με το μείζον έργο των ασφαλτοστρώσεων - με νέα πεζοδρόμια, με εσοχές όπου χρειάζεται για στάθμευση αυτοκινήτων, με ράμπες για ΑΜΕΑ, με οδηγούς όδευσης τυφλών (όπως υποχρεωτικά προβλέπει ο νόμος) και με πολλές ακόμα αλλαγές. Για πρώτη φορά μάλιστα θα προχωρήσουμε σε μεταφυτεύσεις δέντρων από τα σημεία όπου με τις ρίζες τους είχαν σπάσει τα πεζοδρόμια ή είχαν καταστρέψει μάντρες σπιτιών ή είχαν χαλάσει τα ρολόγια της ΕΥΔΑΠ.

Με μια βόλτα από τη Γούναρη ή τη Βενιζέλου – και πολύ σύντομα στην Τερψιθέα και στην Μεταξά και σε άλλα σημεία της πόλης - θα δείτε από κοντά τη δουλειά που κάνουμε.
Συνεχίζουμε σε κάθε σημείο όπου δεν υπήρχε πεζοδρόμιο ή όπου ήταν διαλυμένο. Είναι αυτονόητο ότι δεν πειράζουμε τα πεζοδρόμια που δεν έχουν προβλήματα. Μπορείτε πάντα να μας στέλνετε τις παρατηρήσεις σας για τα πεζοδρόμια μέσω του fix my city ή του 15464.

Συνεχίζουμε."